Spausdinti

Jau anksčiau, kalbėdama apie šparagus, sakiau, kad viršūnėlės yra gardžiausios minkštos ir sultingos, apačios tuo tarpu, tai yra viena trečioji, yra truputį kietesnės, tai, pvz., jei smidrų viršūnėles kokiam pyragui ar gražumui su lašiša ir hollandaise panaudosite, tai iš apačių puikiai išsivirti sriubą galima ir reikia. Tokią lengvą ir pavasarišką. Galite bulvės ir nedėti. Aš dėjau, nes buvo viena likusi, pusiau apvirta. Čia man norėjosi visokio lengvumo, todėl jokios mėsos ir jokių svogūnų. Tik laiškinių svogūnų baltoji ir šiek tiek žaliųjų dalių, šparagai ir daržovių sultinys. Pabaigoje, viskas sutrinama, truputis citrinos sulčių, ir prašau, paprasta ir gera.

Smidrų sriuba

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

ryšulėlio šparagų šakelių
1 bulvės
saujelės laiškinių svogūnų baltųjų (ir šiek tiek žaliųjų) dalių
2 šaukštų sviesto arba alyvuogių aliejaus
1 litro daržovių sultinio
šlakelio citrinų sulčių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Svogūną supjaustykite ir dėkite į puodą su aliejumi. Lengvoje kaitroje patroškinkite, tada ten dėkite sutarkuotą bulvę (burokine tarka arba smulkiai supjaustytą), užpilkite sultiniu ir pavirkite kokias 7 minutes, bulvė turi suminkštėti.

2

Sumeskite šparagus, dar 5–7 minutės ir viskas.

3

Sutrinkite viską elektriniu mikseriu.

Reklama
41011
4

Pabaigai: pipirai iš įvairių pipirų malūnėlio, druskos kiekio patikrinimas ir šlakelis citrinos sulčių.

Ingredientai
Patarimas

Galite pastiprinti, jei norite, visaip: įtarkuoti kietojo sūrio, pvz., pecorino, manchego, parmezano. Ar tiesiog šaukštelį liesos grietinės ar jogurto, arba grietinėlės įkrėsti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai jau skeptiškai žiūrėjau į bandymą išvirti šparagų kotus. Įsivaizdavau, kad sriuba bus šakaliuota, kaip kartais nuo sustabarėjusių rūgštynių kotų būna. Bet išvirė ir kuo puikiausiai susitrynė. (Tikrai gaila išmest tuos kotų galiukus, kai šparagai tokie brangūs). Tiesa, į savo sriubą be visko dar dėjau ir brokolių kotų, kuriuos irgi išmest gaila, o pagamint nelabai ką yra. Tai galima sakyt, mano sriuba gavos tokia… iš antrų rankų 🙂

  2. As perku ekologiskus Rapunzel sultinius, buna miltukais buna kubeliais, buna su mielem, buna be mieliu, buna su druska buna ir be druskos, ir be situ visu dar daug juose darzoviu 🙂 Perku Biotekoj

  3. O man nepavyko – viriau tuos kotus gal 20 min. ir vis tiek neisvire 🙁 Dar pabandziau sutrinti, tai po to teko tuos aptrintus sakalius is puodo graibyti, kad nors tai , kas liko, butu imanoma suvalgyti…Ka padariau ne taip ?!

Rašyti komentarą