Spausdinti

Tai vienas iš mano favoritų, kurio receptą blogo gimtadienio proga atsiuntė Kristina – ačiū jai. Kristina pyrago pagrindą gamina iš picos tešlos, o įdarą – patį žaliausią, koks tik gali būti – iš daug daug špinatų, suporuodama juos su fetos sūriu. Gardu ir karštas, ir atvėsęs.

Špinatų ir fetos sūrio pyragas

0
komentarai
56
Porcijos
8 asm.

Reikės:

3 stiklinių miltų
1 stiklinės šilto vandens
1 pakelio sausų mielių
2 šaukštų alyvuogių (arba kitokio) aliejaus
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio druskos

Įdarui:

2 pakelių po 400 g šaldytų špinatų (galima ir šviežių apie 1 kg)
250-300 g fetos sūrio
2 skiltelių česnako
2 kiaušinių
1-2 vidutinio dydžio svogūnų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pagrindo gamyba:

1
  1. Visas pagrindo sudedamąsias dalis sudėkite į didelį indą ir išmaišykite, išminkykite. Galima ir šiek tiek pakildinti tešlą.
2
  1. Iškočiokite du lakštus („blynus“). Iš vieno suformuokite pyrago indą (pagrindą), o kitas lakštas bus pyrago dangtis.

Įdaro gamyba:

1

Špinatus atšildykite ir nusunkite juose esantį vandenį.

2

Sūrį ir česnaką susmulkinkite.
Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite, pabaigoje sumeskite česnakus.

3

Išplakite kiaušinius.

Reklama
41011
4

Tada į indą sumeskite sūrį, špinatus, svogūnus ir česnakus. Užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį jo pasilikite viršui patepti), išmaišykite ir suverskite į iš tešlos pagamintą formą.

5

Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinių plakiniu. Pyrago viršų prapjaukite, kad „kvėpuotų“ bekepdamas.

1

Kiškite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių apie 40-45 min.  Kai viršus pasidaro gelsvai rudas – čiupkite lauk ir skanaukite.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kadangi megstu nesaldžius pyragus, tai šis kaip tik man, savaitgalį kepsiu, esu jau kepus kažką panašaus, patiko labaiiii….

  2. Kadangi megstu nesaldžius pyragus, tai šis kaip tik man, savaitgalį kepsiu, esu jau kepus kažką panašaus, patiko labaiiii….

  3. Kepiau ir aš. Labai skanus išėjo iš pirmo karto! Ką daryčiau kitaip? Dar vieną skiltelę česnako pridėčiau ir fermentinio ar parmezano sūrio užtarkuočiau prieš uždedant antrą paplotį 🙂

  4. Kepiau ir aš. Labai skanus išėjo iš pirmo karto! Ką daryčiau kitaip? Dar vieną skiltelę česnako pridėčiau ir fermentinio ar parmezano sūrio užtarkuočiau prieš uždedant antrą paplotį 🙂

  5. Gavosi puikus pyragas, tesla panaudojau slloksniuota bemiele. Bet vyrui pritruko mesos 🙁 saldytuve per nakti pastovejes dar gardesnis.

  6. Gavosi puikus pyragas, tesla panaudojau slloksniuota bemiele. Bet vyrui pritruko mesos 🙁 saldytuve per nakti pastovejes dar gardesnis.

  7. Pavyko puikiai! Kadangi visų ingridientų turėjau šiek tiek mažiau, nei reikėjo, tad papildomai pridėjau šparagų (pakepiau su svogūnais) ir džiovintų pomidorų – skonis super 🙂

    Rekomenduoju: paprasta, skanu, sotu ir labai gražu 🙂

  8. Pavyko puikiai! Kadangi visų ingridientų turėjau šiek tiek mažiau, nei reikėjo, tad papildomai pridėjau šparagų (pakepiau su svogūnais) ir džiovintų pomidorų – skonis super 🙂

    Rekomenduoju: paprasta, skanu, sotu ir labai gražu 🙂

  9. Vau! super receptas, dabar i darba pasiemus valgau 🙂 Labai paprasta buvo pagaminti, tik dar i idara pridejau pievagrybiu :)))

  10. Man visiskai nesigavo:((. Iskepes atrode labai graziai, o prapjovus pasipyle zalias vanduo ir spinatai net zali liko. Viska dariau pagal recepta ir tesla graziai pakilo, net nzn kas buvo ne taip. Viskas atsidure siuksliu dezeje;(

  11. Man visiskai nesigavo:((. Iskepes atrode labai graziai, o prapjovus pasipyle zalias vanduo ir spinatai net zali liko. Viska dariau pagal recepta ir tesla graziai pakilo, net nzn kas buvo ne taip. Viskas atsidure siuksliu dezeje;(

  12. Labai šaunus receptukas 🙂 tik aš naudojau bemielę sluoksniuotą tešlą (žinoma, ją truputį pakepiau orkaitėje prieš sudėdamą įdarą). Tikrai labai labai skanu ir paprasta. Pavyko iš pirmo karto. Užskaitau visu 100%. Ačiū, Beata! 😉

  13. Labai šaunus receptukas 🙂 tik aš naudojau bemielę sluoksniuotą tešlą (žinoma, ją truputį pakepiau orkaitėje prieš sudėdamą įdarą). Tikrai labai labai skanu ir paprasta. Pavyko iš pirmo karto. Užskaitau visu 100%. Ačiū, Beata! 😉

  14. Ačiū, Beata, už ši puikų receptą! Pyragas išėjo tooooks skanus, kad mano šeima jį sutvarkė kaip mat 🙂 Ir grožis, beveik kaip nuotraukoje! Dar kartą dėkui, Beata labai, ištikima Jūsų nerealių receptų gerbėja!!!

  15. Ačiū, Beata, už ši puikų receptą! Pyragas išėjo tooooks skanus, kad mano šeima jį sutvarkė kaip mat 🙂 Ir grožis, beveik kaip nuotraukoje! Dar kartą dėkui, Beata labai, ištikima Jūsų nerealių receptų gerbėja!!!

  16. As jau seniai lietinius blynus tokiu idaru kepu! Labai skanu! Tik kai lietiniam idara darydavau kiausinio nededavau. Tik soinatai, feta, cesnakas ir prieskoniai 🙂 reiks ismeginti pyraga!

  17. Labai grazus(!) ir skanus pyragas, kepiau su ‘shortcrust’ paruosta tesla, o saldytus spinatus uzpyliau verdanciu vandeniu ir nusunkiau sausai, viskas iskepe, apskrudo ir uzkvipo;). Aciu uz dar viena skania vakariene, Beata.

  18. Super pyragas! Kepiau ir kepsiu dar ne vieną kartą. 🙂 Ačiū už receptą! 🙂

  19. Sis pyragas-Superinis!!nors is seimos likau viena juo patenkinta,vaikam spinatai pasirode beee!(ant klaustuko vyras)) Kaip iskepe buvau issisiepus iki ausu ,GRAZUOLIS gavosi!saltas jis dar skanesnis!butinai kepsiu dar karta!Aciu Beata!!

  20. Man visiškai nesigavo tešla… Gavosi tokia kieta, neskani. Nežinau ką padariau ne taip.

  21. kad i siuksliu deze nereiktu savo darbo vaisiaus mesti, kaip kad auksciau teko skaityti – naudokite sviezius spinatus! saldyti visada prisisunkia vandens – tuomet gerai atsildyt ir nusunkt reikia, bet vis tiek – ne tas. o as darydavau tokius mazus pyragelius, kaip kibinu formos mazdaug, kartais su bemiele sluoksniuota tesla – irgi faina. o i idara kartais dar dedu brokolio (su spinatais labai dera ir plius mase padideja) ir kartais paprikos geltonos ar raudonos. tik kiausinio i idara tai nededu…

  22. spinatu ryskiai per daug (viskas plaukia nuo zalios spalvos), ir cia ne skonio reikalas. galima bandyti pakeisti dali spinatu varske.

  23. Labai gaila, bet man nepavyko pyragas :(( tesla gavos labai kieta, o idaras ir rugsteles turejo…

  24. super, dariau is svieziu, labai patiko! 🙂 tik dejau pakeli varskes, fetos, ir biski kieto surio bei daigiau cesnako ir svogunu 🙂 niam! aciu uz ideja.

  25. Gavosi puikiai, dariau iš mielinės sluoksniuotos tešlos.
    Špinatai šaldyti – pakepiau juos su svogūnais ir česnaku, kad išgaruotų skystis.
    Dėjau ožkos sūrį vietoj fetos, žymiai sodresnis skonis. Ir ant viršaus šiek tiek parmezano. Įdaras sustingo, gavosi vientisa masė.

Rašyti komentarą