Spausdinti

Remoulade yra klasikinis majonezo padažas su kaparėliais ar agurkėliais, salierų remoulade yra super skanus dalykas ypač tiem kurie mėgsta salierus, o aš tai tikrai labai labai mėgstu. Tik viena bėda su jų nulupimu reikia truputi pasiterlioti…bet gardumynas, ir dar pjaustykite tarkuokite šiaudeliais, aišku galima ir stambia burokine tarka, bet tada tokia labiau košė, mažiau struktūrizuota ir traški mišrainė išeina…

Lavašo suktinukai su jautiena ir salierų remoulade

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2-3 lakštų plokščios duonos – lavašo ar tortilijos
100 g karštai rūkyto jautienos ar kiaulienos kumpio
pusės saliero šaknies
2 šaukštų kaparėlių
2 šaukštelių pilnagrūdžių garstyčių
2 šaukštų majonezo
2 šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos
2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nulupame saliero šaknį ir supjaustome plonais šiaudeliais ar sutarkuojame stambia tarka. Susmulkintą salierą pabarstome druska bei apšlakstome citrinos sultimis, kad salieras nepajuodotų.

2

Į dubenį dedame porą šaukštų majonezo, porą šaukštų grietinės, tiek pat garstyčių, suberiame kaparėlius ir viską gerai išmaišome šaukštu.

3

Ant tortilijos ar lavašo klojame sluoksnį karštai rūkyto jautienos kumpio, supjaustyto riekelėmis. Kumpio sluoksnis neleis tortilijai ar lavašui sudrėkti.

Reklama
41011
4

Ant kumpio sluoksnio lygiai paskleidžiame saliero ir kaparėlių mišinį.

5

Duonos lakštą susukame į tūtelę, suvyniojame į kepimo popierių ar maišelį.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. kokį lavašą Beata naudoja? Nes paprastai, būtent, sutepu kokiu sūreliu prieš tai, ar majonezu, ir palieku pastovėti, kad vėliau būtų galima susukti, nesuplėšant. Šįkart laikiausi recepto, ir dėjau mėsą ant sauso lavašo, o vėliau visa kita. Finale – visas lakštas per kelias vietas suplyšo, kadangi buvo visiškai sausas….. Dar norėjau paklausti, kokias konkrečiai garstyčias naudojo, nes man gavosi pernelyg rūgštu, ir nei su druska, nei su pipirais nenumušiau to rūgštumo.

  2. Viskas labai puikiai gavosi, tik garstyciu dejome siek tiek maziau, viena sauksteli, bet cia jau pagal skoni ir kumpis vietoj jautienos buvo kalakutienos. Pirma karta teko gaminti su saliero saknimi, likome maloniai nustebinti, tikrai isskirtinis ir gurmaniskas skonis. Paprasta, greita ir svarbiausia – skanu. Aciu uz recepta!

  3. Iš ties labai paprastas ir skanus receptas. Labai pamegau šiuos suktinukus, vietoj kumpio esu dėjus ir šalto rūkytos dešros, o salierų šaknies salotos man tikras atradimas. Kiek esu vaišinusi žmonių šiais suktinukais, visiems labai patinka:)

  4. Ačiū už receptą. Labai skanu ir greita, tik ant saliero nepyliau citrinos sulčių, nes mano skoniui tos rūgštelės pilnai pakako nuo garstyčių ir kaparėlių. Verta šįą užkandėlę pagaminti, kai netikėtai svečiai užklumpa 😉

Rašyti komentarą