Panašus receptas yra ir mano „Kepinių knygoje”, o vietoj figų drąsiai galite eksperimentuoti ir su džiovintomis slyvomis, bus nė kiek neprasčiau. Tik slyvoms reikia trumpiau mirkti…
Svaigios figos šokolade
Reikės:
Gaminimas
Brendį sumaišome su apelsino sultimis bei sutarkuota jo žievele.
Figas sumetame į stiklainį ir užpilame brendžiu su apelsino sultimis. Skystis neturi apsemti visų figų. Tokį stiklainį dedame į šaldytuvą. Jį reikia vis pavartyti, kad visos figos paragautų brendžio ir jį sugertų. Brendžio turi likti vis mažiau, o figos turi suminkštėti ir išsipūsti. Jei skysčio visai nebelieka – šiek tiek įpilkime papildomai. Idealu pamirkyti figas bent kelias dienas ar savaitę.
Išmirkusių figų galiukus šiek tiek įpjauname ir įkišame po migdolą. Galima dėti ir kelis riešutus.
Dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį, išlydome riešutinį šokoladą. Šokoladą suskystiname įmetę sviesto ir įpylę aliejaus. Jei naudojate nesaldintą šokoladą – reikėtų į jį įdėti šiek tiek cukraus.
Greitai į lydytą šokoladą nardiname po vieną figą, laikydami už uodegėlės, ir dedame ant kepimo popieriaus, kad sustingtų.
Labai skanu, puiki dovanos ideja 🙂 Atrodo fantanstiškai – dariau tirštą šokoladą ir jo pridėjau daug, atrodo puikiai!
Sveiki, niekur nerandu pirkti nuluptu migdolu. Kur rasti? 🙂 Aciu
Išbandžiau, nežinau, atrodė nuostabi idėja, bet kažkaip paragavus nesužavėjo… galvoju, gal reikėjo į šokoladą įdėti cukraus, nes naudojau tikrą juodą šokoladą, o jis kartokas.
Nusilupti migdolus, kad butu be odeles tikrai nesunku. Bandziau ne karta. Reikia uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti keleta min. Tada isemus is vandens pasauti juos i 180C orkaite keletui minuciu. Isemus is orkaites ispilti ant svaraus ranksluoscio ir uzdengus kitu ranksluosciu patrinti, pavolioti su delnais ir viskas puikiai ir svariai nusilupa. Nezinau tik ar aiskiai parasiau 🙂
dariau sias figas, labai skanu,aciu uz receptuka
ir as dariau su nenuluptais migdolais 🙂
gaminau kaledoms, labai labai patiko ir man ir visiems ragavusiems. Naudojau roma vietoj brendzio.