Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto smulkintuvu. Beje, šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.
Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis
Blynams:
Užpilui:
Gaminimas
Rikotą labai gerai išmaišome su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos.
Į tą patį dubenį supilame vandenį, beriame miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Labai gerai išmaišome.
Įkaitiname keptuvę ir iškepame nedidelius blynelius.
Saują braškių ir šaukštą cukraus sutriname maisto smulkintuvu. Likusias braškes perpjauname pusiau. Karštus blynelius apipilame braškių padažu ir papuošiame šviežių braškių puselėmis. Skanaus!
sveiki, o galima naudoti piena vietoj vandens?
Miela, Beata, esu beproti begalo Jusu gerbeja!!! Galima sakyti myliu Jus:) norejau pasiklausti, gal pasidalintumete kontaktais is kur galima butu isigyti braskiu, tikru braskiu, apie parduotuves neklausiu… Auginu dvi dukrytes, stengiames valgyti tik eco produktus, bet savo ukio neturime… Gal per Jus pavyktu susirasti koki sazinininga ukininka… Buciau Jums begalo dekinga, nuosirdziai Jusu Kristina
Kepti ant aliejaus ar sviesto?
Vietoi ricotos galima mascarpone naudot?
oj kaip skaniai atrodo! 🙂 reikes butinai isbandyt! bet pirmiausiai – smidru receptus isbandysiu! linkejimai! 🙂 https://enjoybypaula.wordpress.com
Tobuli pusryčiai 🙂
Labai skanu !
O ant ko juos kepėte (aliejaus ar sviesto)? 🙂 Ačiū!
Puikus receptas, aciu!
Sveiki, o situ blynu tesla turi buti tokia tirsta? Man kazkaip net blynuku suformuoti nepavyko, jau bekalbant apie tokius grazuolius apvalucius, kaip nuotraukoj… Ir nieko minksto ir purasus. Galvojau, gal klaida padariau kiekiuose, bet ne, 200g miltu, 2 kiausiniai, 150g rikotos ir 100 ml vandens, kepimo milteliai, drusa (miltu net dejau maziau, o vandens papildomai). Cukraus nedejau. Galit pakomentuoti?
Bandžiau gaminti,bet rikotą pakeičiau varškę,teko miltų dar dėt ir deja pavyko varškėčiai o ne purus blyneliai :/ Bet vistiek labai skanu :))
Norėjau, pasiteirauti, ar rikotą reikia taip smulkiai sutrinti, kad gautūsi, skysta?
Blyneliai gavosi super tik tesla reikejo proceso metu vis skiest ir skiest, nes vis tirstejo.
Laba diena, ar galima rikotą keisti į philadelphia sūrį?
Dariau puse normos, nes vaikas nedaug suvalgo. Gavosi superiniai! Labai purus ir minkstuciai, aciu Beata! 🙂
Greita ir labai skanu! Aciu!
beata as noriu paklausti ar galima nedeti rikotos
fantastiski blyneliai pusryciams!Aciu! isbandyti ir su naminiu apelsinu sirupu kuomet dar braskiu neturejau
Aciu Jums labai uz si recepta labai skanus blynai, mano mazasis krimto net ausys linko
O kuom pakeist miltus?
Blynai labai kieti, guminiai. Tešla guminė, sunkiai formuojami blyneliai. Pyliau daugiau skysčių nei recepte, bet nepadėjo. Galiausiai įtarkuotas obuolys sušvelnino situaciją. rinkausi pagal žvaigždutes receptą, bet nepasiteisino. Gal receptas skirtas kitokių blynų mėgėjams…
Miltų tikrai per daug, dėjau 170 g, bet buvo galima ir mažiau. Gal rikotos ir miltų kiekius reiktų sukeisti vietomis? 🙂
Tikrai gaunasi guminiai..
Sveiki, kadangi blynelius su rikota gaminame pusryciams kiekvieną savaitgalį, atėjau pasidalinti mūsų patobulinimais. Sunaudoju visą rikotos indelį – 250 g, miltų dedu tiek, kad gautusi tešla, tinkama kepimui – tirštos grietinės konsistencijos (gal apie 50 g), vandens tokiu atveju visai nereikia. Kiti ingredientai – pagal receptą 🙂 kepti ant mažesnės ugnies gal. Gaunasi neguminiai, beveik vien tik iš rikotos blyneliai.