Spausdinti

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto smulkintuvu. Beje, šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

1
komentarai
34
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
5 min.

Blynams:

150 g rikotos
200 g miltų
100 ml vandens
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus

Užpilui:

dviejų didelių saujų braškių
1 šaukšto cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Rikotą labai gerai išmaišome su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos.

2

 Į tą patį dubenį supilame vandenį, beriame miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Labai gerai išmaišome.

3

 Įkaitiname keptuvę ir iškepame nedidelius blynelius.

Reklama
41011
4

Saują braškių ir šaukštą cukraus sutriname maisto smulkintuvu. Likusias braškes perpjauname pusiau. Karštus blynelius apipilame braškių padažu ir papuošiame šviežių braškių puselėmis. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela, Beata, esu beproti begalo Jusu gerbeja!!! Galima sakyti myliu Jus:) norejau pasiklausti, gal pasidalintumete kontaktais is kur galima butu isigyti braskiu, tikru braskiu, apie parduotuves neklausiu… Auginu dvi dukrytes, stengiames valgyti tik eco produktus, bet savo ukio neturime… Gal per Jus pavyktu susirasti koki sazinininga ukininka… Buciau Jums begalo dekinga, nuosirdziai Jusu Kristina

  2. Sveiki, o situ blynu tesla turi buti tokia tirsta? Man kazkaip net blynuku suformuoti nepavyko, jau bekalbant apie tokius grazuolius apvalucius, kaip nuotraukoj… Ir nieko minksto ir purasus. Galvojau, gal klaida padariau kiekiuose, bet ne, 200g miltu, 2 kiausiniai, 150g rikotos ir 100 ml vandens, kepimo milteliai, drusa (miltu net dejau maziau, o vandens papildomai). Cukraus nedejau. Galit pakomentuoti?

  3. Bandžiau gaminti,bet rikotą pakeičiau varškę,teko miltų dar dėt ir deja pavyko varškėčiai o ne purus blyneliai :/ Bet vistiek labai skanu :))

  4. Dariau puse normos, nes vaikas nedaug suvalgo. Gavosi superiniai! Labai purus ir minkstuciai, aciu Beata! 🙂

  5. fantastiski blyneliai pusryciams!Aciu! isbandyti ir su naminiu apelsinu sirupu kuomet dar braskiu neturejau

  6. Blynai labai kieti, guminiai. Tešla guminė, sunkiai formuojami blyneliai. Pyliau daugiau skysčių nei recepte, bet nepadėjo. Galiausiai įtarkuotas obuolys sušvelnino situaciją. rinkausi pagal žvaigždutes receptą, bet nepasiteisino. Gal receptas skirtas kitokių blynų mėgėjams…

  7. Miltų tikrai per daug, dėjau 170 g, bet buvo galima ir mažiau. Gal rikotos ir miltų kiekius reiktų sukeisti vietomis? 🙂

  8. Sveiki, kadangi blynelius su rikota gaminame pusryciams kiekvieną savaitgalį, atėjau pasidalinti mūsų patobulinimais. Sunaudoju visą rikotos indelį – 250 g, miltų dedu tiek, kad gautusi tešla, tinkama kepimui – tirštos grietinės konsistencijos (gal apie 50 g), vandens tokiu atveju visai nereikia. Kiti ingredientai – pagal receptą 🙂 kepti ant mažesnės ugnies gal. Gaunasi neguminiai, beveik vien tik iš rikotos blyneliai.

Rašyti komentarą