Spausdinti

Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis, o pagardintos jos neatsivalgomu, aksomės tekstūros šiek tiek tiek aštriu avokadų padažu. Tikras skonių ir tekstūrų šokis!

Traškios juodųjų lęšių salotos

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

200 g nevirtų juodųjų lęšių
Lauro lapų
Pusės citrinos sulčių
Druskos
Alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė
Pusė brokolio
Pusė cukinijos
1 agurkas
Pusė avokado
Įvairių daigų

Padažui:

Pusė avokado
1 citrinos sultys
1 česnako skiltelė
2 šaukštai marinuotų Chalapos paprikų
Druskos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Lęšius išverdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens katu su lauro lapu. Juodiesiems lęšiams suminkštėti prireiks apie 13-15 minučių. Tada juos nusunkiame, palaistome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir beriame druskos, įtarkuojame vieną česnako skiltelę ir išmaišome, tagu trumpai pasimarinuoja.

2

Labai smulkiai supjaustome brokolį, iš agurkų šaukšteliu išimame sėklytes, juos smulkiai supjautome ir įmaišome į šiltus lęšius. Plonais griežinėliais supjaustome avokado puselę, daržovių skustuku suskutame cukiniją, kaspinėlius susukame.

3

Serviruojame. Ant lešių dedame avokado, cukinijų kaspinų, daigų ir gerą šaukštą padažo.

Reklama
41011

Gaminame padažą-kremą:

1

Elektriniu trintuvu sutriname avokado minkštimą su česnako skiltele, vienos citrinos sultimis, marinuotomis Chalapos paprikomis, trupučiu druskos ir alyvuogių aliejumi.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą