Spausdinti

Tradiciniai, traškūs ir tiesiog neatsivalgomi avižiniai sausainiai.

Traškūs avižiniai sausainiai

3
komentarai
47
Reklama
41010

Reikės:

120 g sviesto
150 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
100 g miltų
100 g avižinių dribsnių
pusės šaukštelio kepimo miltelių
saujos saulėgrąžų
saujos moliūgo sėklų
saujos razinų
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Turi išeiti minkštas kremas.

2

Įplakame kiaušinį. Viską galima atlikti ir šaukštu, nebūtina elektrinio plakiklio traukti, viskas turi būti tiesiog minkšta ir vientisa.

3

Sėklas, razinas, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į  sviesto masę.

Reklama
41011
4

Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai ištrauksite, bus minkšti, o vėsdami jie sukietės.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Puikūs. Visad gaunasi 🙂 kai nuo sviestinių sausainių liko 3 kiaušinių baltymai, ir juos sudėjau. Buvo tvirtesni avižiniai, nes šiaip gaunasi labai trapūs ir sunkiai transportuojami 🙂

  2. Laibai skanūs!!! Truputį saldoki …..Sekantį kartą dėsiu daugiau avižinių dribsnių… Taip pat neturėjau moliūgo sėklų, tai įdėjau suskaldytų migdolų !!!!
    Kam tešla per daug limpa, įdėkite 10- 15 minučių į šaldytuvą!!!!
    Labai geras receptas , kai norime išsikepti sausainukų su vaikais!
    Ačiū, Beata!

  3. Šiandien kepiau, labai skanūs sausainukai, tiesiog nuostabūs!!❤dar nebaigus kepti sakiau sau, kad būtinai dar ir dar kepsiu. Jei kas dvejojat ar kepti, nedvejokit eikit į virtuvę ir išsikepkit šių skanių Beatos sausainukų!

  4. Kepiau pagal si recepta .Vietoj seklu idejau graikiniu riesutu .Labai skanu ,tik man truputi per saldu .Aciu uz skanu recepta .

  5. Beata, sakykite ar galėčiau kuom nors pakeisti kiaušinį? Mano vaikučiai jam alergiški, o taip norisi palepinti mažuosius

  6. As cukraus dejau 100g ir man vis tiek buvo per saldu, sviesto irgi dejau maziau, 100g :). Kartosiu, tik su dar maziau cukraus

  7. Sveiki, šie sausainiai skamba labai skaniai.. sakykit, ar pavyktų juos iškepti konvekcinėje krosnelėje? nes mūsų dujinė orkaitė visai nekaista..

  8. Superiniai sausainiai ir labai greitai pagaminami, tik aš mažiau cukraus dejau ir dar aguonų linų sesamo sėklų.
    Labai ačiū Beata už tavo receptus,dar nei karto nepavede viskas gaunasi super!

  9. Kepiau avižinius sausainius pagal savo turima receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti. O cukraus dėjau tik 100 gr ir saldumo pakako.

  10. Nuotaikos pakėlėjai! Ačiū Beata
    Mes neturėjom paprasto rudo cukraus tai keitėm į palmių. Razinų irgi neturėjom keitėm į abrikosus. Man asmaniškai, truputį persaldūs, ir kitą kart cukraus apmažint norėtūsi, bet visiems kitiems sako – Nerialūs! Ypač patinka kad viskas paprasta, greita ir vaikams nepabosta gaminti

  11. Laba man 11 metų ir man taip pat patiko ir pavyko iškepti sausainius tik vietoj razinų dėjau šokoladą ir dėjau tik 100g cukraus

  12. Kokio skanumo! Nerealūs. Ačiū už receptą! Tik cukraus dėjau 60 g. Ir 3 šaukštelius datulių sirupo.

  13. Pabandėm išsikepti, mums per saldūs, nors šiaip saldžiai mėgstam… Po 15 min.kepimo sausainiuko vidurys dar nebuvo iškepęs, vėliau perkepė, kai atvėso, buvo labai traškūs…

  14. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinį sudėti i viena dubenį ir viską išmaišyti mikseriu. Vėliau sudėti avižinius dribsniu, miltus ir pasirinktus riešutėlius 🙂

  15. Kepėm šiandien su dukra! Gavosi tobuli. Dviguminau receptą, tik cukraus dėjau 150 gr, o sviesto 170 gr. Dėjom smulkintų abrikosų it anakardžių! Gavosi tobulai skanūs. Tiesa avižinius dribsnius kiek pasmulkinau su blenderiu.

  16. O kodėl man galėjo išsileisti sausainiai? Viską dariau iš dvygubos normos. Bet tik įdėjus kepti iškarto išsileodo į ploną pyragą

Rašyti komentarą