Tradiciniai, traškūs ir tiesiog neatsivalgomi avižiniai sausainiai.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Turi išeiti minkštas kremas.
Įplakame kiaušinį. Viską galima atlikti ir šaukštu, nebūtina elektrinio plakiklio traukti, viskas turi būti tiesiog minkšta ir vientisa.
Sėklas, razinas, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į sviesto masę.
Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai ištrauksite, bus minkšti, o vėsdami jie sukietės.
Niu nežinau, dėjau mažiau cukraus, tik 100 gr., bet vis tiek labai saldu. Po to kepant viskas išsileido, jokie sausainiai nesigavo, o tiesiog lakštas 😢. Valgyt irgi nelabai įmanoma, nes tiesiog paėmus sutrupa nespėjus net atsikasti. Nežinau kas ne taip buvo, bet tikrai nepavyko 😢
Idejau ant skardos su mazais tarpeliais, ir jau po 4 min kepimo, viskas issilyde i viena mase…