Valgom taip: bulvę perpjauname per pusę ir dedame kopūstus šalia… Tikrai labai jaudinanti santuoka: bulvė–batatas saldus, o kopūstai su gera rūgštele…
Šioje nuotraukoje keptuvėje greitai pakepinta cukinija su trupučiu česnako – įvairovei.
Troškinti rauginti kopūstai su saldžia bulve
Reikės:
Gaminimas
Porus supjaustome ir pakepiname, tada dedame supjaustytas morkas, tada kmynus, juos dar pašildome su porais keptuvėje/puode.
Dedame kopūstus, užpilame pomidorais ir stikline vandens, troškiname kokią valandą.
Saldžias bulves nuplauname ir dedame į orkaitę (geriau dėti į skardą, nes kartais jos paleidžia sultis), kepam 190 °C orkaitėje apie 25 minutes… (Bulvės turi būti minkštos).
Beata,
pas mus batatu buna, bet jie kazkodel kitokie 🙂 Ne pailgi, o labai gumbuoti. Gal pas mus ne batatai?
Labai noriu sito daikto, bet deja neturiu as raugintu kopustu! 🙁 ar imanoma padaryti su svieziu kopustu, kad tik ilgiau patroskinus.. ?:)
Gaminau pietums… tik be cukiniju. Super… labai labai skanu, o su saldziaja bulve, tiesiog tobula:)
Hmmm, nezinau, ar mano bulves per dideles ar jas supjaustyti ar nulupti gal reikejo, bet as kepu jas jau valanda laiko ir jos toli grazu neminksteja, peili gal per centimetra i galiu ibesti i bulve, bet bulves dar tokio kietumo, kad zmogu nudauzciau laisvai, tai nelabai man cia aisku, ka su jom toliau daryti…
Neturiu orkaites, ar tuos batatus galima virti? ar bus tokie pat skanus?
Labai patiko! Tikrai labai puikus derinys, nors saldziu bulviu iki siol nemegau, labai jos jau saldzios.. 🙂 Beje, vietoj pomidoru skardines dejau 2pomidorus
Ar galima raugti kopūstus nerūdijančio plieno puode?