Atrodo įspūdingai, o pagaminti taip paprasta! Tik svarbu išsirinkti mažučius moliūgėlius, nes jie iškeps greičiau. Ir, žinoma, neapsieisime be mano mėgstamo ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio, kurio sodrus skonis praturtins ne tik plovą, bet ir moliūgo minkštimą.
Turtingas plovas moliūgo puode
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia paruošiame moliūgus: atsargiai nupjauname viršūnėles ir šaukštu išskobiame sėklytes. Jei ertmė labai maža, šaukštu pagremžiame, padarome daugiau vietos plovui. Moliūgų vidų dosniai ištepame sviestu, barstome druska ir trumpam atidedame.
Vištų šlaunelių mėsą supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais ir pabarstome druska. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame mėsą, kol gabalėliai apskrus. Iškepusią vištieną trumpam atidedame į šalį. Į tą pačią keptuvę pilame dar šlakelį aliejaus ir apkepame smulkintą svogūną, česnaką ir pusmėnuliais supjaustytas morkas. Kol daržovės skrunda, kelissyk perplauname ryžius, kol nuo jų ims bėgti beveik skaidrus vanduo.
Į keptuvę su daržovėmis beriame kuminų sėklas, ciberžolę, razinas ir virtus avinžirnius. Viską maišydami trumpai pakepame, kol kuminai ims kvepėti. Tada į keptuvę grąžiname vištieną, suberiame praplautus ryžius, viską pakepame apie tris minutes. Kol kepa, vieną kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio užpilame puse litro verdančio vandens ir gerai išmaišome. Pasiruoštu sultiniu užpilame plovą, išmaišome, uždengiame ir verdame apie 8–10 minučių. Šiam laikui praėjus ryžiai dar nebus visiškai suminkštėję.
Moliūgus išdėliojame kepimo skardoje ir į juos iki viršaus prikrauname ryžių su daržovėmis ir vištiena. Jei ryžiai atrodo labai sausi, į moliūgus ant ryžių pilame dar šlakelį vandens ar „Maggi“ sultinio, uždengiame kepurėles ir šauname į 180 ℃ orkaitę kepti apie 30–45 minutes. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo naudojamų moliūgų veislės ir dydžio (krakmolingi keps ilgiau, vandeningi – trumpiau). Iškepusius moliūgus atpažinsime iš minkštumo – įsmeigtas peilis turi lengvai įslysti, tačiau pats moliūgas neturi būti sutežęs.