Spausdinti

Priedai (kurių irgi galima nedėti – bus skanu ir be nieko):
Sauja patinkančių šaldytų uogų (mėlynės, serbentai, vyšnios – idealu). Džiovintos uogos, vaisai ir visokios razinos – puiku. Pjaustyti obuoliai/kriaušės/persikai/bananai – labai gerai.. (su obuoliais ir kriaušėmis nuostabiai susidraugauja cinamono šaukštelis) – žodžiu, viskas, ką tik jūsų fantazija ir virtuvės spintelės pakiša ☺
Pabarstyti ant viršaus: migdolų drožlės/sėklos (saulėgrąžų, aguonų, sezamo, bet kas)/įv.tortiniai pabarstukai/Beatos granola (niam!!), grūsti riešutai… o galima ir niekuo nebarstyt.

Einam plauti indų, skambinti kaimynei – “ateik keksiukų” ir ruošti arbatos ☺

Vaidos Žaibo Makvino keksiukai

0
komentarai
50
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

2 kiaušinių
150 g cukraus
130 g sviesto
200 g natūralaus jogurto (galima ir ne natūralaus – kokį turit po ranka ar kurio galiojimo data ima badyti akis)
200 g miltų (jei nededat priedų)
1 šaukštelio kepimo miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi.

2

Pridėti ir sumaišyti kartu išlydytą sviestą ir jogurtą.

3

Jei dedat priedų – migdolų, kokosų ar dribsnių – jų eilė.

Reklama
41011
4

Įsijoti miltus ir kepimo miltelius.

5

Beriam saują uogelių ar riešutėlių.

6

Į keksiukų kepimo skardą įkloti popierines formeles, šaukštų po lygiai paskirstyti tešlą.

7

Jei norim barstom pabarstukai ir šaunam į 180C 30 min paprastuoju “kepti abi puses” režimu.

Ingredientai
Alternatyva

Jei dėsite priedų, tai miltų proporciją su priedais matuokite taip: 100 g miltų ir 100 g kokosų drožlių/avižinių dribsnių/maltų migdolų (pastarieji yra tikras stebuklas, padaro keksiukus itin purius) arba 150 g miltų ir 50 migdolų drožlių.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Vau. Superiniai patarimai, verti atspausdinimo ir padejimo prie dazniausiai naudojamu receptu uzrasu. 🙂
    Aciu.

  2. tik nesijuokit, merginos…kiek kartu bandziau kepti, tiek kartu prilimpa prie popierines formeles. Ka darau netaip? Ar reikia jas kazkuo istepti, ar iskepus kur nors palaikyti, kad graziai issiluptu is to popieriaus?

  3. O mano neiskilo ir nebuvo purus, nors perskaiciau recepta ir viska dariau akurat taip…! Tpsknt, blogam sokejui….:)

  4. O mano neiskilo ir nebuvo purus, nors perskaiciau recepta ir viska dariau akurat taip…! Tpsknt, blogam sokejui….:)

  5. Nu va – as irgi kepiau jau 4 kartus, bet visalaik susmegdavo ir viduje budavo beveik zali… 🙁
    Galbut delto, kad mano orkaiteje visi rezimai yra su ventiliatoriumi?

  6. Egle, aš manyčiau, kad kalta orkaitė.. bet su kiekviena orkaite galima rasti bendrą kalbą (aš tikiuos) :).. ir ventiliatorius tikrai juos nepagrįstai išpučia, be to, pakelia t, ir kepiniai greičiau apskrunda, nors dar nebūna iškepę.. todėl aš vengiu naudoti ventiliatorių. Bet jūs tada žiūrėkit pagal ją – gal reikia kepti mažesnėj t, bet ilgiau.. jei ištraukiat ir matot, kad žali, kiškit atgal per keliom minutėm, jei reikia, ir dar…
    Turi pavykti 🙂 sėkmės!

  7. Aa, dar atlikom namuose bandymą „popierėlio atplėšimas”. Tai rezultatai tokie: kai vienas nekantrus svečias griebė dar karštus, ką tik ištrauktus iš orkaitės, tai ir keksiukai trupėjo, ir popierėliai nesiplėšė – vienos bėdos (nors valgytojas nesiskundė, hahaha), o kiti, kantresni svečiai palaukė, kol praaušo ir neturėjo nė vienos problemos su popierėlių atskyrimu. Tai problemos sprendimas aiškus – palaukit, kol praauš. Jei vistiek neatsiplėšia kultūringai, kaltinam popierėlius 🙂

  8. Two muffins were sitting in an oven.
    One muffin said to the other, „Ooh, gettin’ a bit hot in here don’t you think?!”
    The other backed away in suprise, „Oh My God!! A Talking Muffin!!”

  9. Sveiki, norėjau paklausi, ar galima jogurta kažkuo pakeisti? Šiek tiek grietinės ir šiek tiek pieno? Ar tai būtų visiškas absurdas ir nukrypimas nuo recepto?

  10. Noreciau paklausti,kur perkate popierines formeles keksiukams kepti Kaune??? Apziurejau didziuosius prekybos centrus,bet juose buvo tik mazos, o man reiktu didesniu.

  11. Aciu uz recepta. Dabar ir as galiu visiems girtis, kad moku kepti keksiukus:) Viskas pavyko ir puikiai. Kepiau silikoninej keksiuku formelej be jokiu popieriuku. Jega!

  12. ieškojau, kad recepte nebūtų kepimo miltelių ar sodos, bet gražiai iškiltų ir radau Beatos šokoladainį :), pamaniau, ko gero būtų neblogi keksiukai, šiandien kepiau ir žinote ką, jie gavosi idealūs! netveriu džiaugsmu ir negaliu nepasigirti 🙂

  13. Šį savaitgalį pabandžiau išsikepti šiuos keksiukus, tai paragavusi vos nenukritau nuo kėdės (kaip tas Gustavas), gavosi nerealiai skaaanūs. Tai iš karto dar keturis kepimus dariau 😀 Super, užskaitau 🙂

  14. ..na gavosi tiesiog puikus! 🙂 net ir be imantriu vejeliu ir dvipusio kepimo.. ir niekas neprilipo 🙂 ..migdolai keksiukams priduoda skonio 🙂 ..pasirasiau sau pastabele, kad jie labai nedaug pakyla.. tai reik nebijot i formeles idet daugiau teslos :)))

  15. ačiū už receptą! aš dėjau džiovintų ananasų ir įtarkavau imbiero šaknelę, puikiai gavosi 🙂

  16. kepiau be kepimo milteliu ir be formu, tiesiog popierieliuose (sudejau gelis, kad neistystu), tai gavosi puikiai 🙂 laukiu kada sangria galesime juos skanauti 🙂 p.s. orkaiteje- antras kepimas 😀

  17. Super keksiukai, labai skanūs ir lengvai paruošiami. Tik va neturėjau jogurto tai pyliau pieno, bet mažiau, viskas puikiai gavosi 🙂

  18. Keksiukai, ką tik iškepti, gavosi nuostabūs, kaip ir prieštai komentavus Kamilė ir aš neturėjau jogurto tai vietoj jo, lygiomis dalimis (po 100gr. pieno ir kefyro įpyliau), tai išsipūtė ir labai gražiai atrodo. O skonis tai nuostabus 😉 Kitą kartą labiau paeksperementuosiu su įdariukais 😉 🙂

  19. Man taip pat iš pradžių kaip ir daugumai rašiusiųjų, iškildavo ir susmegdavo, tai tiesiog pabandžiau įdeti daugiau miltų ir viskas gauvosipuikiai :), ant tokio kiekio produktų pilu 300 gr miltų, keksiukai puikiai iškyla ir nesmenga 🙂

  20. Man taip pat iš pradžių kaip ir daugumai rašiusiųjų, iškildavo ir susmegdavo, tai tiesiog pabandžiau įdeti daugiau miltų ir viskas gauvosipuikiai :), ant tokio kiekio produktų pilu 300 gr miltų, keksiukai puikiai iškyla ir nesmenga 🙂

  21. Man taip pat iskilo ir sukrito:-( Ir vidus kazkoks zalias, nors kepiau 45 min 180 laipsniu temp. Ar iskeptus keksiukus reikia is karto is orkaites istraukti ar palikti orkaiteje?

  22. Man taip pat iskilo ir sukrito:-( Ir vidus kazkoks zalias, nors kepiau 45 min 180 laipsniu temp. Ar iskeptus keksiukus reikia is karto is orkaites istraukti ar palikti orkaiteje?

  23. Puikūs keksiukai! 🙂 Aš dejau „muscavado” cukraus, ir vietoje 200g miltu – 150g maltų migdolų ir 150g miltu. Keksiukai gavosi tikrai puikūs, cukrus pridejo tokio siek tiek karamelinio skonio! 🙂

  24. Puikūs keksiukai! 🙂 Aš dejau „muscavado” cukraus, ir vietoje 200g miltu – 150g maltų migdolų ir 150g miltu. Keksiukai gavosi tikrai puikūs, cukrus pridejo tokio siek tiek karamelinio skonio! 🙂

  25. sveiki, norėjau paklausti ar galima į keksiukų tešlą įmaišyti šokolado gabaliukų, ir ar keksiukuose šokoladas atrodys kaip atrodo sausainiuose su jo gabaliukais (neištirpsta, būna gražus gabaliukai), ar vis dėlto jis ištirps ir visa tešla nusidažys šokoladu ir atrodys kaip šokoladiniai keksiukai? http://www.google.lt/url?sa=i&rct=j&q=cookies+with+chocolate&source=images&cd=&cad=rja&docid=2dYfl_j8rkiR9M&tbnid=gm-l7DuoYWh8QM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fskinnymom.com%2F2012%2F06%2F07%2Fskinny-chocolate-chip-cookies-go-loco-with-coconut-oil%2F&ei=6N2hUcedF6mO0AW1r4DIDg&bvm=bv.47008514,d.bGE&psig=AFQjCNEzTI1g2uRFa3o7qCRCLmiQMhqTpQ&ust=1369648986119306 iš anksto labai ačiū:)

  26. PATARIMAS,kad iskile veliau nesusmegtu- deti i gerai ikaitusia ,o kai iskeps tada iskart neistraukti o palikti orkaiteje ,ja truputeli praverus ,kad siluma iseitu po truputeli 🙂

  27. O aš pabandžiau vietoj jogurto įdėti maskarponės ir miltus padalinau taip: 150g miltų ir 50g kokosų drožlių ir dar šaukštelį vanilės. Nepagailėjau ir cinamono. Keksiukus kepiau 190 laipsnių orkaitėj, tikrai ilgai prieš tai ją įkaitinus ir užteko 16-17 min. Iškilo taip nuostabiai!
    O kai liko pusė tešlos tai įdėjau į ją šokolado gabaliukų ir kai dėjau į formeles per vidurį įdėdavau po šaukštelį mėlynių uogienės. Kažkokia fantastika… 🙂 Ačiū Beatai už įkvėpimą, išbandžiau jau beveik visus keksiukų receptus ir savų nemažai prigalvojau 🙂

  28. Ka tik isemiau is orkaites… JUMI… viskas pavyko. Dejau 150 g. speltos miltu, 20 g.migdolu drozliu ir 30 g.aviziniu dribsniu. I pacius keksiukus dar imaisiau saldytu melyniu. Nu zodziu SUPER. MAN NESUKRITO. Aciu Beata uz receptuka.

  29. Iškyla ir sukrenta gal dėl to, kad prastai kiaušinius su cukrum sumaišot ir visa kitą nekaip sumaišot? Kiek kartų kepiau niekada nesukrito, iškyla super ir tokie ir lieka. Ir miltų dedu kaip parašyta recepte, pakeisdama dalį kokias nors kitais dalykais.

    Kefyras visiškai tinka čia pakeisti vietoj jogurto, viskas irgi liuks gaunasi.

  30. pats geriausias keksiukų tešlos receptas, rekomenduoju! Visus kitus turėtus išmečiau. Išeiga lygiai 12 Kaiser silikoninės formos keksiukų. Pagal šį receptą gaunasi drėgni, stambaus grūdėtumo, riebūs, tikro kekso tešlos keksiukai, būtent tokių seniai ieškojau. Nemėgstu „sausos kempinės” tipo sprangių keksiukų, kurie atšalę sukietėja. Kepiau daugybę kartų su įvairiais priedais, visada gavosi puikiai. Kartais pritrūkus jogurto, kiek trūksta pildavau pieno, bet jis kietina tešlą.

Rašyti komentarą