Spausdinti
Varškės blynai „Egzodas”
Reklama
Porcijos
4 asm.
Reikės:
400 g grūdėtos varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
100- 110g miltų (apie 4 kupinus šaukštai)
1 vidutinio kaupo šaukštelis kepimo miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
Reklama
Gaminimas
1
Į varškę įmušam kiaušinius, suberiam cukrų, išmaišom.
2
Miltus persijojam su kepimo milteliais.
3
Įmaišom į varškės masę, išmaišom.
Reklama
4
Kepam keptuvėje su trupučiu aliejaus: vienas šaukštas – vienas blynas.
Ingredientai
Reklama
Gardu ir greita 🙂 puikiai tinka seimyniniams sekmadienio pusryciams.
Gardu ir greita 🙂 puikiai tinka seimyniniams sekmadienio pusryciams.
nezinau ka darau, bet jau antra karta nesigauna – gal kaddedu soda, o ne kepimo miltelius ir paprasta varske?
kazkodel man irgi nesigavo, kaip kose issileido tie blynai keptuveje. as dejau baking soda.
bandysiu, gal pavyks
Pamėginau ir man visai pavyko, kepti buvo labai sunku, nes jie per „šlapi”, ar kaip čia pasakius. Taip irgi išsileido, bet nors sunkiai kepėsi užtad kaip skanu po to valgyt buvo. :))
Pavyko, patiko ir labai skanu 🙂 Aciu galvojantiems naujus receptus, nes taip tai jau visai entuzijazmas gaminti buvo issikvepes.
Aciu uz puiku recepta,pusryciai buvo nepakartojami ir viskas pavyko nepriekaistingai su svieziai trintomis braskemis ir grietine ,niam niam
labai skanus blyneliai! aciu uz recepta!
Viskas puikei pavyko, labai skanus blynai
bandysiu siandiensi recepta tik as pakeiciau ji dejau daugiau cukraus idejau linu semenu , slenu jogurtines grietines o miltai yra ne kvietiniai,bet rupus ziuresim kas gausis
bandysiu siandiensi recepta tik as pakeiciau ji dejau daugiau cukraus idejau linu semenu , slenu jogurtines grietines o miltai yra ne kvietiniai,bet rupus ziuresim kas gausis
pirmiblynai prisvilo…
pirmiblynai prisvilo…
gavosu visai nieko
Maisto gaminti wisai nemoku, o su keptuve elgtis – tuo labiau. Bet blynelia gawosi labai skanus
Pirmi blyneliai prisvilo, bet sekantys – nepakartojami!!!!!! Tikrai, kepti buvo sunkoka, kai reikejo apversti, bet buvo verta pavargti. Tiesa, iskepusi 2 keptuves blynu, sugalvojau truputeli pasaldinti, ir netycia ipyliau gerokai per daug cukraus (kokie papildomi 2-3 saukstai). Tai tesla suskystejo ir nebebuvo tokie purus blyneliai. Bet skonis vis vien liko nepakartojamas!!!!! Bet kita karta cukraus nebedauginciau, skaniau su tiek, kiek parasyta Beatos recepte 🙂
Žiauriai skanūs blynai… viskas labai skaniai pavyko, dabar jie mano mėgstamiausi ♥!!!!
Fantastiški blyneliai! Tapo mūsų mėgstamiausiais 🙂
Ačiū, Beata, už puikius receptus.. Jų dėka maisto gaminimas tapo malonumu.
Labai skanūs blyneliai, visada pavyksta, dedu papildomą šaukštelį vanilinio cukraus ir naudoju paprastą varškę. Ir tikrai nėra sudėtinga juos kepti, svarbu nesiskubinti 🙂
Ačiū, Beata!
O man blynai kibo prie keptuves dugno. Turbut del cukraus. Ir riebalu prisigere….Tokie rieboki gavosi. Skanus, bet skanesni paprasti blynai.
Tikrai skanūs blynai, jau seniai žinau šitą receptą 🙂 tik aš į tešlą įpjaustau dar obuolį ir kriaušę ir truputį įberiu cinamono 🙂 mes šiuos blynelius mėgstam valgyt su jogurtu…
Aciu uz ideja. Gavosi panasesni i varskecius nei i blynelis, bet lialiukai kirto su mielu noru:-)
Beata, kodėl į visus blynus dedate kepimo miltelius? Argi blynai neskanesni be kepimo miltelių?Ir sveikesni?
Labai skanus blyneliai! Tiesa nedejau kepimo milteliu, nes ju neturiu bet ir be sito ingridiento gavosi nuostabus blyneliai, skoniu siek tiek panasus i varskecius. Pasaka, Aciu Beata uz receptus. Naujas idejas!!!
blynai nerealus. skaniausi kokius tik teko valgyti. tiesiog burnoje tirpo…
Katik po pusryciu 🙂 Blyneliai gavosi labai skanus, su svieziomis trintomis braskemis. Kai pasakiau vyrui kokie bus pusryciai jam nelabai patiko, bet tik iskepus ir padejus ant stalo,jau pradejo kalbeti,kaip jam skaniai atrodo ir suvalgius juos,sake,kad nuostabus :))
ACIU uz puikias idejas 😉
labai skanu:) bet as pabandziau kepti orkaitei silikoninei keksiuku formoj gavosi dar skaniau :)))
Nerealus blynai!!! laabai skaniai gavosi 😉
Skanūs blyneliai! Tik ir man pirmoji keptuvė nesigavo, paprasčiausiai reiktų perspėti, kad blyneliai stipriai išdidėja ir pučiasi, tai juos reiktų laisviau sudėti. Aš kai prikroviau, gavosi vienas didelis blynas 😀
eina sau, blynai! ka tik susileidau, sau net pavydejau kol jie dar kepe, numeris 1, garantuotai, dar su toffee sauce’u – !
Aš dar kefyro įpyliau, nes reikėjo užbaigt, tai labai skaniai gavos, turbūt skaniausi blyneliai kokius kepiau per pastaruosius metus 🙂 Ir vietoj kvietinių miltų dėjau avižų miltus.
Su ant keptuvės pakeptom mėlynėm tinka puikiai 🙂
Labai skanus! Visai seimai patiko. Aciu!!!
Tobuli blyneliai! Ačiū už receptą!:-)
Labai skanu ir greita! Su namine uogiene! ACIU
Super skanūs:) ačiū už receptą:))
Dariau viską pagal receptą.Blyneliai beprotiškai svyla, ištįsta bekepant, prisigeria daug aliejaus. Antrą kart nemėginčiau 🙂
Nesu patyrus maisto gaminime, tiksliau, gaminu tik todėl, kad reikia maitinti šeimą. Ieškodama recepto, paprastai įvedu šalia „Beata“, nes Beatos receptai 99,99% pasitvirtina. Šiuos blynelius kepiau iš paprastos lietuviškos varškės (ne tos, kur grūdėta, bet sausos), recepte nurodytomis proporcijomis, papildomai įpyliau šiek tiek grietinėlės ir pieno, kad konsistencija būtų tokia, jog blynas leistųsi pats keptuvėje. Kepiau lietiniams skirtoje keptuvėje, su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pirmi blynai nenorėjo verstis. Kartais atrodo, kad sumaišius tešlą, reikia leisti jai pastovėti, bent 10 minučių… Nuo antros keptuvės buvo lengviau kepti. O blynai labai purūs, vaikai gyrė, norėjo dar ir dar.