Varškės ir sėklų duona

Duonai:
Papuošti:
Gaminimas
Pirmiausia paplakite 3 kiaušinius, kad trynys susimaišytų su baltymu.
Į išplaktus kiaušinius įdėkite 500 g varškės ir gerai sumaišykite.
Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus (arba sviesto) ir įberkite 1 šaukštelį druskos.
Sumaišykite 150 g sėklų: lukštentas ir nelukštentas kanapes, moliūgų sėklas ir kmynus. Suberkite į tešlą.
Į migdolų miltus suberkite šaukštelį kepimo miltelių. Šie milteliai padės sukurti atviresnę duonos tekstūrą, nes mielių šiame recepte nėra. Sumaišykite 200 g migdolų miltų ir 100 g kokosų miltų, įmaišykite.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis. Tešla bus gana sausa ir tvirta, tačiau labai aromatinga.
Sudėkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Suspauskite ją ir suformuokite kepaliuką. Šiek tiek palaistykite viršų vandeniu ir pabarstykite sėklomis – galite išdėlioti gražų raštą, papuošti.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, apie 1 valandą. Jei reikia, papildomai kepkite dar 10-15 minučių, kad duona gražiai paruduotų.

- Ši duona ilgai išlieka šviežia, todėl ją galima supjaustyti ir užšaldyti. Jei neplanuojate užšaldyti, laikykite šaldytuve – ji išlaiko drėgmę ir ilgai būna skani.
- Puikiai tinka paskrudinti skrudintuve, kvepianti kmynais ir soti.
Dariau viska kaip recepte (kepiau 1h15 min), bet man ji lab isskysta, raikant trupa, nors uzsideda pluta vidus, kaip nedakepes. Tai as suraikiau ir dar 10 minuciu suraikyta pakepiau, tada atrode labiau iskepus. Naudoju gant didelius kiausinius tai antra karta, kai kepiau, dejau du vietoj triju, bet visitiek skystoka, nelaiko formos kepant i pusiau blyna virsta, nors suformavau auksta staciakampi.