Varškės ir sėklų duona
Duonai:
Papuošti:
Gaminimas
Pirmiausia paplakite 3 kiaušinius, kad trynys susimaišytų su baltymu.
Į išplaktus kiaušinius įdėkite 500 g varškės ir gerai sumaišykite.
Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus (arba sviesto) ir įberkite 1 šaukštelį druskos.
Sumaišykite 150 g sėklų: lukštentas ir nelukštentas kanapes, moliūgų sėklas ir kmynus. Suberkite į tešlą.
Į migdolų miltus suberkite šaukštelį kepimo miltelių. Šie milteliai padės sukurti atviresnę duonos tekstūrą, nes mielių šiame recepte nėra. Sumaišykite 200 g migdolų miltų ir 100 g kokosų miltų, įmaišykite.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis. Tešla bus gana sausa ir tvirta, tačiau labai aromatinga.
Sudėkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Suspauskite ją ir suformuokite kepaliuką. Šiek tiek palaistykite viršų vandeniu ir pabarstykite sėklomis – galite išdėlioti gražų raštą, papuošti.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, apie 1 valandą. Jei reikia, papildomai kepkite dar 10-15 minučių, kad duona gražiai paruduotų.
- Ši duona ilgai išlieka šviežia, todėl ją galima supjaustyti ir užšaldyti. Jei neplanuojate užšaldyti, laikykite šaldytuve – ji išlaiko drėgmę ir ilgai būna skani.
- Puikiai tinka paskrudinti skrudintuve, kvepianti kmynais ir soti.