Spausdinti
Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos. Dažnai, kai žmonės nusprendžia sumažinti angliavandenių kiekį savo mityboje, kyla klausimas, kaip gyventi be duonos??
Varškė – mėgstamas lietuvių produktas, kuris ne tik skanus, bet ir turtingas baltymais. Todėl, norint pasigaminti duoną, kuri būtų ne tik skani, bet ir maistinga, šį ingredientą verta įtraukti. Pateikiu receptą duonai, kurioje gausu varškės, migdolų ir kokosų miltų. Ši duona puikiai tiks kaip alternatyva tradicinei duonai, jei norite sumažinti greitųjų angliavandenių vartojimą, tačiau vis tiek mėgautis gardžiu kepiniu.
Be varškės, šioje duonoje taip pat bus gausu įvairių sėklų, tokių kaip moliūgų, saulėgrąžų, linų sėmenų ir kanapių branduolių, kurie suteikia papildomo skonio ir tekstūros. O kad duona būtų dar gardesnė, nepamiršiu kmynų – jų kvapas ir skonis yra nepakeičiamas, kai kalbame apie tikrą lietuvišką duoną.

Varškės ir sėklų duona

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Duonai:

500 g varškės (9 proc.)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba lydyto sviesto)
1 šaukštelio druskos
200 g migdolų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g kokosų miltų
3 kiaušinių
150 g įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, kanapių sėklų branduolių, linų sėmenų, nelukštentų kanapių, kmynų)

Papuošti:

sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pirmiausia paplakite 3 kiaušinius, kad trynys susimaišytų su baltymu.

2

Į išplaktus kiaušinius įdėkite 500 g varškės ir gerai sumaišykite.

3

Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus (arba sviesto) ir įberkite 1 šaukštelį druskos.

Reklama
41011
4

Sumaišykite 150 g sėklų: lukštentas ir nelukštentas kanapes, moliūgų sėklas ir kmynus. Suberkite į tešlą.

5

Į migdolų miltus suberkite šaukštelį kepimo miltelių. Šie milteliai padės sukurti atviresnę duonos tekstūrą, nes mielių šiame recepte nėra. Sumaišykite 200 g migdolų miltų ir 100 g kokosų miltų, įmaišykite.

6

Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis. Tešla bus gana sausa ir tvirta, tačiau labai aromatinga.

7

Sudėkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Suspauskite ją ir suformuokite kepaliuką. Šiek tiek palaistykite viršų vandeniu ir pabarstykite sėklomis – galite išdėlioti gražų raštą, papuošti.

8

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, apie 1 valandą. Jei reikia, papildomai kepkite dar 10-15 minučių, kad duona gražiai paruduotų.

Ingredientai
Patarimas
  • Ši duona ilgai išlieka šviežia, todėl ją galima supjaustyti ir užšaldyti. Jei neplanuojate užšaldyti, laikykite šaldytuve – ji išlaiko drėgmę ir ilgai būna skani.
  • Puikiai tinka paskrudinti skrudintuve, kvepianti kmynais ir soti.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą