Spausdinti

Varškės spurgos

6
komentarai
200
Porcijos
8 asm.

Reikės:

3 pakelių varškės (apie 600 g)
4-5 šaukštų cukraus
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Apie 200 g miltų
Kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto stipraus alkoholio
1 litro rapsų aliejaus
cukraus pudros pabarstyti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.

2

Varškę ištrinti su kiaušiniais  ir cukrumi.

3

Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti – tešla nebus lengvai rankomis apdorojama… Taigi jei yra noras begalinis rankomis formuoti spurgius, tai prašau dėt dar miltų… (Arba daryt spurgius su šaukštais dviem, taip, kaip aš dariau. Ir rankos švarios, ir spurgiai/spurgos nepakartojamo minkštumo ir purumo. Šaukštus laikom atsuktus vieną į kitą, pasemiam maždaug pusės šaukšto dydžio tešlos gabalą ir nuo vieno šaukšto ant kito formuojam spurgius. Kokie keturi kartai ir spurgis bus lygiais kraštais,  metam/nuleidžiam ramiai į aliejų.)

Reklama
41011
4

Aliejų užkaitinti ant didelės ugnies, bet kai jau užkais ir pradės ten matytis tokios kaip gijos, tada įdėti bulvės skustos mažos pusę ir, jei ji kunkuliuos, tai jau galima ir spurgius mesti ten pat.

Ingredientai
Patarimas

Aš dariau mažiau nei viso šaukšto dydžio juos, nes jei didesni, tai tada vidus neiškepa. Aliejų laikiau ant nedidelės ugnies, kad nesviltų spurgos. Kai ištraukiau iš aliejaus, dėjau ant lėkštės, ištiestos virtuviniu popieriumi, kad riebalai nusivarvėtų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. bandysiu kept spurgius, per tv atrode sauniai:) manau ir man pavyks:). Labai patinka Jusu laida, tiek galima ismokt ir tikrai nustebint namiskius, ir ne tik….:) Sekmes Jums :)*

  2. Kepiau sias spurgytes. kol karstos nerealiai skanios :), taciau kai atsauso tapo kietos. Idomu kodel? Ar kazka ne taip padariau, ar taip ir turi but?

  3. Nuostabaus skonio spurgos – labai patiko mano svečiams iš užsienio, bet va gi, pati išsikėliau į vieną skandinavijos šalių ir varškės čia nerandu…ar įmanoma ir čia mėgautis tom skaniosiomis spurgomis?

  4. Nuostabaus skonio spurgos – labai patiko mano svečiams iš užsienio, bet va gi, pati išsikėliau į vieną skandinavijos šalių ir varškės čia nerandu…ar įmanoma ir čia mėgautis tom skaniosiomis spurgomis?

  5. Biski nesupratau kaip su tais kiausiniais?Reikia trynius ideti i varske,o kiausini su cukrum??Tai kiek tu kiausiniu reikia 3ju ar 4iu?

  6. Vakar žiūrėjau laidą,labai patiko.Įsijungiau atsitiktinai,o paskui negalėjau atitraukti akių.Beata nuostabiai veda laidas,be to labai fainuolė.Linkiu sėkmės !!!

  7. Aš kepu gal kokį aštuntą kartą, man labai skanu, nededu alkoholio. Dabar darau bet dvigubą porciją, nes šeima greit suvalgo, dar draugams duosiu paragauti, mokytojoms, aš tikrai siūlau pasidaryti neapsivilsite!!!!

  8. ka tik pagaminau spurgas, tikrai labai skanios.naudojau grudeta varske, bet sumaliau ja su el.blenderiu ir varske gavosi kaip lietuviska.
    aciu uz skanu recepta!

  9. ka tik pagaminau spurgas, tikrai labai skanios.naudojau grudeta varske, bet sumaliau ja su el.blenderiu ir varske gavosi kaip lietuviska.
    aciu uz skanu recepta!

  10. labas as norejau pasiteirauti kodel tavo recetus negali atsispausdinti nera tokios nuorodos spausdinti taip butu paprasciau tikiu ne tik man bet daugeliui

  11. LAbai skanios ir minkštos spurgelės, labai patiko jas formuoti tuo budu kaip rodėt su šaukštu 😀 Labai paprastas receptukas tik kept ir kept.. :))

  12. LAbai skanios ir minkštos spurgelės, labai patiko jas formuoti tuo budu kaip rodėt su šaukštu 😀 Labai paprastas receptukas tik kept ir kept.. :))

  13. Sveiki kepiau tas spurgas viskas ok bet yra vine betda men jos is isores iskepa o viduje lieka puszali ka man daryti Beata, as bandziau ilgiau virti bet tada jo labai pasidaro kietos kiek laiko jas reikia vyrti ir kokio dydzio jas daryti. Patark.

  14. kokia reikia dėt varskia liesa ar pusriebe …. su Liesa varske visai nieko gavos bet geriau liesa , pusriebė ar riebi varskė ??

  15. Labai skanios tikrai, tik man su tais saukstais gana sunkiai formuojasi, bet skonis atperka viska 🙂

  16. Super spurgytes, kepsiu ir kepsiu dabar :D, nes skonis tai nerealus. Aisku kai ka pakeiciau, pavyzdziui neturejau STIPRAUS ALKOHOLIO, tai idejau tiesiog vanilinio cukraus ir buvo labai labai gerai :). Nezinau kokio dydzio dare spurgytes Beata, bet as dariau kazkur 3 cm skersmens, tai vaizdas ir skonis man gavosi NEREALUS 🙂 (P.S. gal ir buciau dariusi didesnes, bet kazkada labai seniai seniai kepiau diiiiideeeleees spurgas, o isejo zaaaaalioss zalios spurgos :D), tai antra karta zalios teslos nenoredama valgyt, sikart kepiau daug mazesnes ir nepasigailejau :). Dar vienas dalykelis, idejau siek tiek daugiau miltu, tai maziau lipo prie ranku (nes as ir vel norejau, kad sikart spurgytes butu idealios, todel lipdziau jas rankomis), bet patikekit manimi, jos tikrai nesigavo kazkokios kietos (nors neaisku kaip bus, kai atves 🙂 ). Tai tiek, DIDELIS DIDELIS ACIU, BEATA, UZ RECEPTUKA 😀

  17. Super spurgytes, kepsiu ir kepsiu dabar :D, nes skonis tai nerealus. Aisku kai ka pakeiciau, pavyzdziui neturejau STIPRAUS ALKOHOLIO, tai idejau tiesiog vanilinio cukraus ir buvo labai labai gerai :). Nezinau kokio dydzio dare spurgytes Beata, bet as dariau kazkur 3 cm skersmens, tai vaizdas ir skonis man gavosi NEREALUS 🙂 (P.S. gal ir buciau dariusi didesnes, bet kazkada labai seniai seniai kepiau diiiiideeeleees spurgas, o isejo zaaaaalioss zalios spurgos :D), tai antra karta zalios teslos nenoredama valgyt, sikart kepiau daug mazesnes ir nepasigailejau :). Dar vienas dalykelis, idejau siek tiek daugiau miltu, tai maziau lipo prie ranku (nes as ir vel norejau, kad sikart spurgytes butu idealios, todel lipdziau jas rankomis), bet patikekit manimi, jos tikrai nesigavo kazkokios kietos (nors neaisku kaip bus, kai atves 🙂 ). Tai tiek, DIDELIS DIDELIS ACIU, BEATA, UZ RECEPTUKA 😀

  18. seimininkes mielosios o kam pirkti varske jai ja galima pasigaminti paciai juk kiekvienos salies parduotuvese parsiduoda pienas ji nusiperki sakysim 4litrus ydedu 4saukstus grietines ismaisau ir pastatau puode ant virykles per nakty ,ryte jai dar pienas nesusitraukes yjungiu virykle ant 1 ir palaikau val.pienas surugsta ir isskiria isrugos apacioj tada visa sia mase ispilu antdurslioko pries tai y ji patiesus marlios ir palieku ramybes busenoi 1-1,5val kad issivarvetu va jums sviezutele skanutele varskyte,o jai dar paslegsite ja tai ir lietuviska suriuka pasidarysite!!!!SKANAUS

  19. seimininkes mielosios o kam pirkti varske jai ja galima pasigaminti paciai juk kiekvienos salies parduotuvese parsiduoda pienas ji nusiperki sakysim 4litrus ydedu 4saukstus grietines ismaisau ir pastatau puode ant virykles per nakty ,ryte jai dar pienas nesusitraukes yjungiu virykle ant 1 ir palaikau val.pienas surugsta ir isskiria isrugos apacioj tada visa sia mase ispilu antdurslioko pries tai y ji patiesus marlios ir palieku ramybes busenoi 1-1,5val kad issivarvetu va jums sviezutele skanutele varskyte,o jai dar paslegsite ja tai ir lietuviska suriuka pasidarysite!!!!SKANAUS

  20. kepiau tika spurgytes,labai skanios :)neturejau vaniles tai vietoj jos itarkavau apelsino zieveles,liuks :).Iskepa jos gerai,visai nesukieteja tik reik daryti visai mazutes ir kepti 175 temperaturoj.Dekui Beata tau 🙂

  21. Vietoj stipraus alkoholio įpyliau kokio turėjau – Vana Talin likerio. Skonis pasakiškas. Ačiū. Šio receptuko spurgytės pačios skaniausios.

  22. Labai skanios spurgos! receptas paprastas, gaminimas taip pat.. Ilgai ieskojau gero varskes spurgu recepto 🙂 pagaliau radau!! beje, dariau su ricota.

  23. Kaip čia su tais kiaušiniais? Recepte yra nurodyti trys kiaušiniai, o gamybos eiga skamba taip:
    „Varškę ištrinti su kiaušinio tryniais, kiaušiniu ir cukrumi. ”
    Tai hm, kaip cia dabar elgtis su kiaušiniais?

  24. o kazi kokios spurgos gautusi naudojant requeson arba ta vadinamaji fresh cheese kuri naudojai pseudo varskiniams blynams?

  25. Sveiki, siuo metu kepu spurgytes. Kepam kartu su vyru: partija as dedu, partija jis… 😀 Pirmas mano kepimas spurgu. Manau kepsiu daznai. 🙂

    Tesla dariau is 3pakeliu varskes po 180g ir drasiai dejau 200g miltu. Tuomet minkstos spugos ir tesla ne per skysta. O tesla sukau aliejum suvilgytom rankom, nes pirma kart gaminant ir su saukstais nelabai manau ar man pavyktu (laidos nemaciau). I tesla ipyliau 2 saukstelius degtines ir sauksta amareto. Spurgytes gavosi visiskai neriebios viduje.

    Tai gi Beata turbut kaip dauguma as noriu tau padekoti uz puikia pirmaja patirti.

  26. MIELA BEATA o kur tas ALKOHOLIS man tamsuolei pasakyk 🙂 ( jei neparasysi tuoj pat isgersiu 😀 )

  27. MIELA BEATA o kur tas ALKOHOLIS man tamsuolei pasakyk 🙂 ( jei neparasysi tuoj pat isgersiu 😀 )

  28. Šiandien ir mes su sūneliu kepėme šias spurgytes.Gavosi super skanutės..:)Tik tam,kad nereiktų jų formuoti,tai aš paimu konditerinį švirkštą,pridedu į jį tešlos,nuimu antgalį ir tada spausdama po truputį tešlos į karštą aliejų,nupjaunu gražiai su peiliu. Gaunasi visos vienodos ir apvalios.Mmmm.. skanumėlis…:)

  29. Šiandien ir mes su sūneliu kepėme šias spurgytes.Gavosi super skanutės..:)Tik tam,kad nereiktų jų formuoti,tai aš paimu konditerinį švirkštą,pridedu į jį tešlos,nuimu antgalį ir tada spausdama po truputį tešlos į karštą aliejų,nupjaunu gražiai su peiliu. Gaunasi visos vienodos ir apvalios.Mmmm.. skanumėlis…:)

  30. Nors Spurgos gavosi labai skanios ir puikios,bet buvo viena problema – kol jos vire puode, buvo jos dailiai apvalios ir pilnos, bet kai padejau ant virtuvinio popieriaus – staiga sukrito ir subliusko. Ka daryti ,kad to neatsitiktu vel? As naudojau ‘kvark’ – ganetinai homogenizuota ir skystoka varskes ‘sese’.

  31. Perskaiciau Anetos is US komentara apie namines varskes gaminima- visoms kurios gyvena ne LT, ilgi gyvenimo metai anapus Atlanto ismoke ir mane imtis namines varskes gamybos- as darau truputi paprasciau nei Aneta- tiesiog pakaitinu ekologiska kefyra, skandinavijos salyse gyvenancioms – A-Fil puikiai tinka sitam reikalui. Taigi pakaitinu kefyra, su 3 saukstais cukraus, ir stikline 40% riebumo grietineles ( heavy whipped cream amerikoje). Pamazu kaitinant is kefyro issiskiria isrugos ir iskrenta varske. Ja paskui perkosiu per marle. Ir viskas! Girdejau kitos mano drauges tiesiog uzzsaldo kefyra ir atsildant varske atsidalina pati. Zodziu- paprasta ir labai gardu! Varske labai svelni iseina. Puikiai tinka ir blyneliams ir varskinems spurgytems!

  32. Nerealios spurgytes, megstame visa seima o ypac dukryte. Jas dar iskeptas pasiskaninu uogiene arba kondensuotu pienu ir pasaka koks nuostabus skonis 🙂

  33. Gaminau spurgas pagal si recepta,mazesnes negu puse sauksto dydzio ir man pilnai neiskepe,nors virsus jau atrodo gerai paskrudes,ant gerai ikaitinto aliejaus nedideles ugnies,beto neparasyta kada pilti alkoholio i tesla:)

  34. Tadam!!! Ir man pagaliau pavyko iškepti spurgas (iki šiol gamindavau pagal kitus receptus). Super greit ir paprasta, o skonis nuostabus. Ačiū už receptuką.

  35. netiketai/greitai/skaniai gavosi 🙂 tik alieju maisiau alyvuogiu su saulegrazu… ir viska dejau is akies – pagal tavo gaires 🙂 ha ha „pasmerktas sekmei” tas tavo receptas:)

  36. Super receptas! Nesitikejau, kad taip puikiai ir skaniai jos gaunasi 🙂 visko tiek kiek reikia! Nuostabu!

  37. Super spurgos gavosi!!! Aciu Beata 🙂
    O ir atvesusios – minkstuteles! 😉
    Uhhh, kaip skanuuuuu …mmmmm

  38. Labai skanios spurgytės, visa šeima valgė pirštus apsilaižydami!!! 🙂 Ačiū!:)

  39. Man gavosi riebios – iš pradžių buvo taip pat kaip kai kurioms – išėmus susmego. Tada tiesiog įdėjau daugiau miltų, kad tešla būtų kietesnė, tai laikėsi gerai. Bet aliejus net varva. Norėtųsi, kad būtų sausesnės, nes max. tegaliu 2 suvalgyti :-(. Vietoj kepimo miltelių dėjau sodos (užgesinau actu), ar galėjo tai turėti įtakos?

  40. O mes varske darome is naminio šviežio pieno:) kuri pamelžus karvutes paliekame siltoje patalpoje ir laukiame kol surugsta. Gauta rugpieni kaitiname ant viryklės tol kol atsiskiria išrūgos, tada pilame i kiaurasamti ir štai varskė paruošta! Ir nereikia jokio raugo:)

  41. O mes varske darome is naminio šviežio pieno:) kuri pamelžus karvutes paliekame siltoje patalpoje ir laukiame kol surugsta. Gauta rugpieni kaitiname ant viryklės tol kol atsiskiria išrūgos, tada pilame i kiaurasamti ir štai varskė paruošta! Ir nereikia jokio raugo:)

  42. Spurgytės gavosi skanios, vaikučiai nepasitraukė nuo lėkštės net nespėjau kepti 😉 Tačiau kažkodėl man jos gavosi nekorėtos.

  43. Norėjau paklausti Beata gal galite patarti. Kol kepiau viskas buvo gerai išsiputė tokios gražios .O kai jas išėmiau, subliuško kaip sprogęs oro balionas 🙁 Ką padariau ne taip?

  44. Na tai pirmas iš n Beatos išbandytų receptų,, kai rezultatas nuliūdino, t.y. nesigavo taip kaip turi būt. Atrodo dariau viską, kaip parašyta, nedėjau tik degtinės. Spurgytės kol kepė atrodė tobulos, pasipūtę, beveik apvalios, nors formamau su šauksteliais, o vos tik išimdavau iš riebalų akyse pradėdavo trauktis kol tapdavo panašios į džiovintą slyvą tiek dydžiu tiek išvaizda 🙂 Skonis visai nieko, kol šiltos. Bet kodėl toks fiasko su išvaizda? 🙂 Riebalų karštumą irgi bandžiau reguliuot, kiek tai įmanoma su mano virykle. Vėliau miltų pridėjau daugiau – nepasitaisė… :/

  45. Varske galima pasigaminti taip.
    Nusiperki kuo riebesnio kefyro, naudoju 7% ir ta maiseli imetu i saldymo kamera. Tada dedi susaldyta kefyro gabala i kiaurasamti, isklota labai tankia medziaga, apacioje puodas skysciui ir palieki iki vakaro, kol viskas isvarva ir ant medziagos lieka lyg pertrinta varskyte.
    Galima ir i 1 litra riebesnio pieno idejus grietines arba naturalaus jogurto, ar kefyro, palaukti kol surugs . O tada irgi uzsaldai ir ta pati darai, kaip su kefyru.

  46. Puikios spurgytės gavosi, nors pirmąkart gyvenime kepiau 🙂 ir ypatingai pasiteisino metodas nekišant rankų į tešlą, o naudojant šaukštus 🙂 šiandien vėl kepsiu ir nešiuos į svečius!

  47. Sveiki, pirmą kartą viską dariau pagal receptą, spurgos gavosi puikios. Kadangi šiandien turėjau 500 g varškės, nusprendžiau paeksmerentuoti, į varškę dėjau 1 kiaušinį, apie 120 g miltų, šaukštelį kepimo miltelių, druskos ir cukraus iš akies, pagal skonį. Tešla gavosi pakankamai stangri, todėl spurgas laisvai galėjau formuoti rankomis, gatavos spurgos buvo pakankamai purios ir skanios.

  48. Nustebau,kaip greitai pasigamino tesla.. Del tokio paprastumo pradejaumanyti, kad spurgos bus varskecio skonio arba siaip, kad kazkas cia negerai :)) Tik iskepusi ir paragavusi supratau, kad radau tobula recepta – lengvai ir greitai gaunamas sedevras – dievisko skonio spurgiukai!! ACIU uz recepta!! :)))

  49. kepiau pirma karta gavosi tobulos. Antra karta idejau kokoso drozliu ir sukrito kai pastovejo keleta minuciu :/ nors skonis geras

  50. Aciu uz recepta – pacios skaniausios spurgos gavosi! Visi draugai prase recepo savo panom perduoti. Pasaka kokios lengvos ir kokios skanios…

  51. sveika,kepiau sias spurgytes ir gavosi labai skanios 🙂 dariau mazytes,kad vidus butu tikrai iskepes ir rutuliojau jas rankomis… isejo gana nemazai spurgyciu.
    aciu uz puiku recepta!

  52. Laba rytas kepiau jūsų spurgos receptas labai geras.pirmą kartą gavosi labai gražios visus kitus kartus kažkodėl išėmus į lėkštę subliūkšta.ką aš ne taip darau?

  53. Kepu sitas spurgytes nuo pat `Betaos recepto – o dabar dar isigudrinau viena gudrybe- pries dedant i alieju uzsimaunu gumines pirstines ir issitepu jas aliejumi- gali tesla buti kokio nori tirstumo/skystumo prie ranku (pirstiniu) nelimpa visai. Ir forma gali formuoti kokia tiktai nori. As ir apvaliu ir pailgu cepelinu ir su skylute vidury prisidarau.

  54. Padarykite tešlą kaip leistinukams tik idėkite šaukštelį kepimo miltelių, du šaukštelius vanilinio cukraus. Formuokite spurgas ir kepkite gerai ikaitintame aliejuje. Skanaus!

  55. O geras, man išėjo tokios spurgytės kaip iš parduotuvės, tik dar puresnės ir minkštesnės. Ačiū Beatai.

  56. Idealios spurgytes. Nespejau iskepti, o jos jau dingo nuo stalo.teko dar viena porcija maisyti. Tesla as dejau i konditerini maiseli ir spaudziau mini spurgytes,kurias nugnybiau saukstu. Gavosi super

  57. Receptas puikus, tik dariau su rikota, tai man pritrūko truputi skonio, na tos varškės rugštelės. Beata, jei žinote gal galite atskleisti paslaptį kaip gaminamos tos didelės valgyklines spurgos, kodėl jos nesudega?

  58. Ar nieko neatsitiks jei padaryta spurgu tesla paliksiu saldytuve per nekti ir kepsiu kita diena? Ar taip pat bus minkstos, iskils kepant?

  59. Pala pala, o tai kur tą stiklinę… t.y. šaukštą stipraus alkoholio dėt? Stiklinę tai suprasčiau kur… o kai šaukštas – tai nei vidiniam, nei išoriniam vartojimui… Šiaip panašiai ir dariau, tikrai gerai gavosi, tik alkoholis buvo pilamas ne į spurgas, o į galvą…

  60. Sveiki,o gal kas nors bandė pyragą iš tokios tešlos kepti? 😀 Labai skani ta spurgų tešla, bet nesinori to aliejaus tiek (ypač mažiems vaikučiams). Tai įdomu, ar būtų galima tą tešlą tiesiog orkaitėj iškept?

  61. Ačiū Beatai už receptą! Gyvenu Norvegijoje varske darau pati .2 litrai saldaus riebaus pieno 1 litras kefyro(kulturmjølk 2,6 feitt) pieną kaitinu iki virimo ,tada dedu pusę šaukštelio citrinos rūgšties ,supiltu kefyras ismaisau dar pakaitinus apie 5 min ir kilogramas varškės paruoštas.

  62. Labai skanios spurgytės, ačiū jums Beata, jūs nuostabi ir jūsų receptai man labai patinka mes gyvename Italijoje, tai vaikai iš laimės šokinėjo,pagaliau lietuviškos spurgytės,ir tookios skanios visas iš karto sukirtome

  63. Greiti spurgos . Labai gerai gavosi. Naudojau belgiska varske magere kaas … nedejau alkochool. Dejau sodos ir papildomai kepimo milteliu. Iskilo. Tikrai rekomenduoju. Pas mus belgijoje daro tik su miltais ir mazas. 1 st 1 euras kaina. Labai branduren. Naudojau 500 gr minetos magere kaas 2 kiausiniai cukraus is akies del skonio dejau sodos miltu kepimo milteliu ir maïsome kokios norime teslos kietos tirstos su saukstu kabinti. As kabinau su dviem saukstais. Gavosi 35 vienetu spurgos. Smoutebolen. Olandiskai. Taip vaikai gauna varskes. Kitaip nevalgo jos.

  64. Išbandžiau ne vieną spurgų receptą ir vis ieškojau to vienintelio. Manau, atradau! Ačiū!

Rašyti komentarą