Spausdinti

Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių – tiek receptų. Vita tešlą minko iš karto ir gana ilgai, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga. Taip pat labai svarbu nepadaryti jos per kietos, nes jei padarysite per kietą, daugiau vandens neįpilsite, bet jei bus šiek tiek per skysta visada kočiodami pridėsite daugiau miltų. Taigi, čia reikia jausmo ir kantrybės. Aš tešlą daryčiau taip pat, tik galbūt nepulčiau iš karto minkyti. Manau, reikia leisti jai pagulėti 10-15 minučių, nes per tiek laiko glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, mažiau reikės minkyti, nors minkyti tešlą taip pat yra malonus procesas. Tešla turi būti minkšta, bet ne per minkšta, ir elastinga.  Žodžiu, bandykite, kvieskite namiškius ir organizuokite koldūnų raitymo varžybas kaip Viduklė koldūnų šventėje.

Nieko neatsitiks, jei jūsų bus didesni ir galbūt labiau tradicinės formos, tik, aišku, juos virti reikėtų ilgiau, nes Vita virė juos vos keletą minučių…

Viduklės koldūnai

2
komentarai
123
Porcijos
8 asm.

Tešlai:

miltų 380 g
vandens 130 g
1 kiaušinio
druskos

Įdarui:

maltos kiaulienos (geriau riebesnės) 430 g
cukraus (žiupsnelis)
1 kiaušinio
pipirų
druskos
pusės svogūno

Padažui:

rūkytos šoninės, svogūnų, grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Iš visų ingredientų suminkome tešlą. Išminkę leiskit jai pagulėti bent 30 min., kad atsipalaiduotų ir pailsėtų, taip ji mažiau trauksis.

2

Supjaustome ir pakepiname svogūną įdarui. Sumaišome visus mėsos įdaro ingredientus.

3

Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis.  Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite.

Reklama
41011
4

Dedame koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame 3-4 min.

5

Valgome su spirgučių padaržu, kurio gamybos tūlo lietuvio jau mokyti tikrai nereikia.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. sveikia Beata, kai pamaciau kaip gaminat koldunus iskart ju uzsimaniau , tai nusprendziau ju pasigamint:) jie netik atrodo skanus bet ir yra begalo skanus,aciu uz labai skanu recepta:)

  2. sveikia Beata, kai pamaciau kaip gaminat koldunus iskart ju uzsimaniau , tai nusprendziau ju pasigamint:) jie netik atrodo skanus bet ir yra begalo skanus,aciu uz labai skanu recepta:)

  3. vidukles koldunai labai skanus as juos pagaminau vokieciu seimai tai jie sake kad tokius skanius valgo pirma karta gyvenime be abejones uzsinorejo recepto aciu tau beata uz tokius nuostabius receptus ne tik koldunu bet apskritai

  4. vidukles koldunai labai skanus as juos pagaminau vokieciu seimai tai jie sake kad tokius skanius valgo pirma karta gyvenime be abejones uzsinorejo recepto aciu tau beata uz tokius nuostabius receptus ne tik koldunu bet apskritai

  5. mano didysis sūnus sakė, kad kaip parduotuviniai, o jam tai yra labai gerai 🙂 .Na o man tai labai skanu ir gan greitai gaminami ir svarbiausia žinome ką įdėjome į vidų 😉

  6. O tikrų VIDUKLĖS kodūnų Jūs galite paskanauti šalia Viduklės , automagistralėje Kaunas-Kaipėda, esančioje kavinėje VĖJUKAI.

  7. O tikrų VIDUKLĖS kodūnų Jūs galite paskanauti šalia Viduklės , automagistralėje Kaunas-Kaipėda, esančioje kavinėje VĖJUKAI.

  8. atrodo,ai kas cia juk tik koldunai…bet tikrai puikiai gavos,tesla pats tas-nei per kieta,nei per minksta.Isegiau receptuka i savo knygute 🙂 paprasta,bet labai skanu!

  9. Sitie koldunai fantastiski,labai labai skanus. Daznai juos gaminu ,siandien taip pat gaminsiu

  10. Sitie koldunai fantastiski,labai labai skanus. Daznai juos gaminu ,siandien taip pat gaminsiu

  11. Visada pasitikiu Beatos receptukais ir šį išmėginau – taip pat puikus. Dariau su extra miltais. Puiki tešla leidau jai pastovėti šiek tiek- super. Aš padikepinu sviguniukus ir šiekvtiekvpakepinu mėsytę labai nedaug visai gerai.

  12. Gaminau daug visokiausiu koldunu, bet tik siuos norisi gaminti dar karta. Super. Aciu uz recepta 🙂

  13. Gaminau daug visokiausiu koldunu, bet tik siuos norisi gaminti dar karta. Super. Aciu uz recepta 🙂

  14. Išbandžiau receptuką ir aš, labai patiko ir man, ir vyrui, ačiū Beata!
    O gal ir su varške tokius galima būtų daryti, kaip patartumėte varškės įdarą daryti? Ar tešlą tokią pat palikti? Ačiū 🙂

  15. Išbandžiau receptuką ir aš, labai patiko ir man, ir vyrui, ačiū Beata!
    O gal ir su varške tokius galima būtų daryti, kaip patartumėte varškės įdarą daryti? Ar tešlą tokią pat palikti? Ačiū 🙂

  16. Išbandžiau receptuką ir aš, labai patiko ir man, ir vyrui, ačiū Beata!
    O gal ir su varške tokius galima būtų daryti, kaip patartumėte varškės įdarą daryti? Ar tešlą tokią pat palikti? Ačiū 🙂

  17. Tobuli koldunai..as prisigaminu dviguba doze.uzsaldau.visada turiu kuo swecius pavaisinti…..gaminu tik pagal si recepta…

  18. Labai gerai pavyko
    Aciu uz puiku recepta!!!!!
    Idaras puikiai tinka ir kalakutienos farsas ir visiskai nebutina deti kiausinio;-)

  19. Labai gerai pavyko
    Aciu uz puiku recepta!!!!!
    Idaras puikiai tinka ir kalakutienos farsas ir visiskai nebutina deti kiausinio;-)

  20. Nevalgau kiaulienos… 🙁 O jei su kalakutiena gaminsim, tai bus labai toli nuo Viduklės koldūnų skonio? 🙂

  21. Ir man deja tesla gavosi kietoka, nors visu ingridientu dejau idealiai tiek, kiek parasyta recepte:(

  22. Ir man deja tesla gavosi kietoka, nors visu ingridientu dejau idealiai tiek, kiek parasyta recepte:(

  23. niekaip nesuprantu kiek cia to vandens, juk jis matuojamas mililitrais ne gramais. cia ka vandeni svert reikia?

  24. niekaip nesuprantu kiek cia to vandens, juk jis matuojamas mililitrais ne gramais. cia ka vandeni svert reikia?

  25. niekaip nesuprantu kiek cia to vandens, juk jis matuojamas mililitrais ne gramais. cia ka vandeni svert reikia?

  26. Ačiū Beata už puikų receptą. Vyras nustebo, kai pasakiau, kad gaminsiu koldūnus. Žino, kad jų nemėgstu.. Galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus, dabar ir aš mėgstu koldūnus :)))

  27. Ačiū Beata už puikų receptą. Vyras nustebo, kai pasakiau, kad gaminsiu koldūnus. Žino, kad jų nemėgstu.. Galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus, dabar ir aš mėgstu koldūnus :)))

  28. Nuostabūs koldūnai!!!! Nuo šiol,šie koldūnai visada gyvuoja pas mus namie.AČIŪ,Beata,už tikrai labai gera receptą. 🙂

  29. Mielieji, koldūnai su aviena yra dieviškai skanu. Siulau pabandyti pasigaminti. Nepagailekit juoduju pipiriuku. Aviena – stipri mesa, mėgsta astriau 😉

  30. Jau ne karta esu nusivylusi Beatos pateiktais receptais, o sitas galutinai sunervino. 🙁 Darau koldunus ne pirma karta, tik norejosi isbandyti taip isgirta recepta. Kazkokia katastrofa. Speju vanduo miestuose skiriasi ..

  31. Jau ne karta esu nusivylusi Beatos pateiktais receptais, o sitas galutinai sunervino. 🙁 Darau koldunus ne pirma karta, tik norejosi isbandyti taip isgirta recepta. Kazkokia katastrofa. Speju vanduo miestuose skiriasi ..

  32. Miela Beata, aciu Jums uz recepta. Koldunai gavosi puikus, labai patiko anukeliams. Svedijoje koldunu nera, nebent lenku ar rusu parduotuvese. Todel vel ruosiu dviguba norma, isvaziuodama pridarysiu koldunu ir uzsaldysiu jiems.

  33. Miela Beata, aciu Jums uz recepta. Koldunai gavosi puikus, labai patiko anukeliams. Svedijoje koldunu nera, nebent lenku ar rusu parduotuvese. Todel vel ruosiu dviguba norma, isvaziuodama pridarysiu koldunu ir uzsaldysiu jiems.

  34. Miela Beata, aciu Jums uz recepta. Koldunai gavosi puikus, labai patiko anukeliams. Svedijoje koldunu nera, nebent lenku ar rusu parduotuvese. Todel vel ruosiu dviguba norma, isvaziuodama pridarysiu koldunu ir uzsaldysiu jiems.

  35. Visada tešlą darydavau „iš akies”, todėl kartais gaudavosi vienoki, kartais kitoki… Perskaičius komentarus dėl „per kietos tešlos” suabėjojau ar verta, bet pabandžiau ir NEREALU! Ideali vandens ir miltų proporcija! Dabar tešlą koldūnams gaminsiu tik taip ir ne kitaip :)) O kam nesigauna – tiesiog nepatingėkit paminkyt 😉

  36. Rašau antrą kartą.
    Pirmą kartą nepavyko. Akmeninė, neiškočiojama tešla gavosi.
    Tada nusipirkau kitokių, specialiai picoms skirtų miltų. Juose daugiau glitimo, todėl picų tešla būna tampri, lengvai formuojama. Ir tada pavyko! Stebuklingos konsistencijos ir skonio tešla! Tiesa, aš šliūkštelėjau į minkymo mašiną kelis papildomus šaukštus vandens, nes atrodė, kad nepakenktų. Kitokių koldūnų daugiau niekada nebevirsiu.
    Kam per kieta tešla gaunas, ieškokit kokybiškesnių miltų. Na ir pora papildomų šaukštų vandens išbandykit.

  37. Vidukles koldunu teslos receptas tiesiog puikus!Daug metu gaminu tesla pagal si recepta,nors esu isbandziusi daugeli kitu.Sis yra pats paciausias!!!Aciu!

  38. Jus esate visiškai teisi! Bandžiau kitus receptus, bet visad grįžtu prie šio ❤️ niam niam….

  39. Cia vidukles koldunai??? As galvojau, kad jie kazkaip ipaty ngai gaminami, o cia pasirodo paprasti koldunai 30metu tik taip gaminami:) nusivyliau norejau kazko naujo 🙂

  40. Belenkokio gerumo koldūnai išeina. Praktiškai gaminu kiekvieną savaitgalį. Šeimynai labai patinka

  41. Hello, after some translation i made this recept, and i have say they are really nice. It’s sad that the Lithuanian kitchen is not so famous in my country. Greetings from the Netherlands 🇳🇱

Rašyti komentarą