Viduklės koldūnai
Komentarų: 123
Spalio 27. 2012
Recepto iliustracija

Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių – tiek receptų. Vita tešlą minko iš karto ir gana ilgai, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga. Taip pat labai svarbu nepadaryti jos per kietos, nes jei padarysite per kietą, daugiau vandens neįpilsite, bet jei bus šiek tiek per skysta visada kočiodami pridėsite daugiau miltų. Taigi, čia reikia jausmo ir kantrybės. Aš tešlą daryčiau taip pat, tik galbūt nepulčiau iš karto minkyti. Manau, reikia leisti jai pagulėti 10-15 minučių, nes per tiek laiko glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, mažiau reikės minkyti, nors minkyti tešlą taip pat yra malonus procesas. Tešla turi būti minkšta, bet ne per minkšta, ir elastinga.  Žodžiu, bandykite, kvieskite namiškius ir organizuokite koldūnų raitymo varžybas kaip Viduklė koldūnų šventėje.

Nieko neatsitiks, jei jūsų bus didesni ir galbūt labiau tradicinės formos, tik, aišku, juos virti reikėtų ilgiau, nes Vita virė juos vos keletą minučių…

Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
Padažui:
Gaminimas
  1. Iš visų ingredientų suminkome tešlą. Išminkę leiskit jai pagulėti bent 30 min., kad atsipalaiduotų ir pailsėtų, taip ji mažiau trauksis.

  2. Supjaustome ir pakepiname svogūną įdarui. Sumaišome visus mėsos įdaro ingredientus.

  3. Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis.  Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite.

  4. Dedame koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame 3-4 min.

  5. Valgome su spirgučių padaržu, kurio gamybos tūlo lietuvio jau mokyti tikrai nereikia.

Komentarai
  • Marijke

    Hello, after some translation i made this recept, and i have say they are really nice. It’s sad that the Lithuanian kitchen is not so famous in my country. Greetings from the Netherlands 🇳🇱

    • Beata Nicholson

      ha ha so nice to hear that - THANK YOU

  • Vaida

    Aš į tešlą vietoj vandens pilu kefyrą. Tešla superinė gaunasi ir labai skani

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą