Viso grūdo miltų blynai išeina rupesni ir sveikesni. Šie yra puikiausi pusryčiai, kokius tik galima sugalvoti. Bananai blynams paskolina ir saldumo, ir minkštumo bei puikaus aromato.
Viso grūdo bananiniai blynai ir karamelizuoti bananai
Blynų tešlai:
Bananams karamelizuoti reikės:
Gaminimas
Karamelizuojame bananus:
Bananus supjaustome 2 centimetrų storio griežinėliais.
Keptuvėje išlydome cukrų ir jame ištirpiname sviestą.
Į karamelę beriame supjaustytus bananus ir šiek tiek pavartome juos keptuvėje, kad apkibtų karamele.
Kepame blynus:
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir kefyru.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
Į kiaušinių masę beriame miltus ir išmaišome.
Bananus sumaigome šakute ir įmaišome į tešlą.
Keptuvėje su įkaitintu rapsų aliejumi kepame blynelius, patiekiame su karamelizuotais bananais.
Jau dabar seilė bėga 🙂 Na kadangi tema apie blynus, noriu pasakyti, kad visai neseniai išbandžiau mielinius bulvinius blynus iš Jūsų Beata knygos, tai buvo didelis atradimas blynų pasaulyje, puikus receptas, dar puikesni blynai, šeimyna suvalgė vienu prisėdimu ir paprasė dar. Pasiūlėm šį receptą ir draugam, išbandė ir labai džiaugėsi. Ačiū Jums Beata!
Mmm aciu uz si nuostabu receptuka! Labai skanus blynai!
niekaip nesuprantu, lygtai parasyta ,kad bananus dedam i tesla,bet parasyta,kad pateikiam su bananais.aciu
Labai skanūs blynai! Ačiū už puikų receptą:)
O galima su paprastais kvietiniais miltais?
O ar galima vietoj kefyro naudoti jogurta?Ne Lt gyvenu.
Sveiki,
o koks kiekis blynų gaunasi iš nurodytų ingredientų?
kita karta nedesiu cukraus I blynus nes labai jau viskas saldu buvo:)
Labai skaniai atrodo! Net seile tysta! Šiandien bandysiu kepti… Tikiuosi bus labai skanu! 😉
O ar tikrai tik tiek miltu? Bandziau ir rupius kvietinius, ir rupius ruginius – vis tiek reikejo prideti papildomai dar kokius 50 g. Dar pridedu kokosu drozliu, chia seklu – ir sveika, ir skanu 🙂
Kuo būtų galima pakeisti kefyrą? (Esu kiek kitame pasaulio gale, jo čia nėra) 🙂
Beatos receptai visada geri, bet pamirštu, kad porcijų kiekis šiuose receptuose būna labai nepatogus. Porcija nei vienam nei dviems. Geriausia daryti dar su puse ingridientų norint pagaminti dviems.
P.S. Aš netoleruoju laktozės, todėl visada randu išeitį. Vietoj kefyro pyliau natūralų jogurtą be laktozės. Jis rūgštus kaip kefyras, todėl niekuo nesiskiria, o ir konsistencija panaši. : )