Taigi, manasis prieskonių mišinukas/ marinatas paprikaš tema. Šiaip galima, jei skarda didelė, ten pat primesti kokių nors daržovių: morkų, bulvių neluptų, belekaip pjaustytų – viskas kartu iškeps….
Bet aišku, labai gerai prieskonių stalčiuje ir mišinių turėti….. kartais……
Vištiena paprikaš arba labai neblogas marinatas keptai vištienai
Reikės:
Gaminimas
Česnakus sutrinti (su česnako spaudykle), viską sumaišyti. Turi išeiti tokia pastos konsistencijos košė.
Ta koše aptepti vištieną ir padėti marinuotis. Kuo ilgiau, tuo geriau. Geriausiai per naktį. Jei nėra laiko, tai bent porai valandų.
Kepti karštoje orkaitėje (200 C) 1,5 val. Išbėgs nemažai skysčio, tai juo bent kartą palaistyti vištieną, taip pat vieną kartą apversti kojeles…
Patiko!
Beata, nesuprantu, 5 valgomi ar arbatiniai saukstai raudonojo vyno acto?
O raudona vyno acta galima pakeisti baltu?
Sveiki, ar su šiuo marinatu galima kepti visas vištos dalis?
O geriau kepimo rankovėje kepti?
Su tikru vengrišku paprikašu nedaug bendro turi šis patiekalas. Anas valgomas su atskirai paruoštais tokiais zacirkiniais makaronais, jokių bulvių anei morkų