Spausdinti

Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių įvairove. Pabandykite. Padažas išeis rūgščiai sūrus, o vištiena – labai minkšta.

Vištiena „Piccata”

6
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Vištienos kepsniams:

2 vištienos krūtinėlių (500 g)
druskos, pipirų
2 šaukštų miltų
alyvuogių aliejaus kepti

Padažui:

40 g sviesto
saujelės kaparėlių
100 ml vištienos sultinio
1 citrinos
ryšelio šviežių petražolių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai pusiau ir šiek tiek pamušame, paploniname. Pabarstome druska, pipirais ir pavoliojame miltuose.

2

Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių po 4 minutes kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Iškeptą vištieną atidedame.

3

Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname kaparėlius.

Reklama
41011
4

Supilame vištienos sultinį ir pakaitiname, kol lengvai nugaruos. Supilame pusės citrinos sultis, kitą citrinos puselę supjaustome griežinėliais ir sudedame į keptuvę. Pagardiname druska ir pipirais.

5

Į keptuvę su paruoštu padažu sudedame keptus vištienos gabalėlius ir troškiname 10 minučių. Mėsą vis pavartome.

6

Pagardiname smulkintomis petražolėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą