Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių įvairove. Pabandykite. Padažas išeis rūgščiai sūrus, o vištiena – labai minkšta.
Vištiena „Piccata”
Vištienos kepsniams:
Padažui:
Gaminimas
Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai pusiau ir šiek tiek pamušame, paploniname. Pabarstome druska, pipirais ir pavoliojame miltuose.
Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių po 4 minutes kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Iškeptą vištieną atidedame.
Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname kaparėlius.
Supilame vištienos sultinį ir pakaitiname, kol lengvai nugaruos. Supilame pusės citrinos sultis, kitą citrinos puselę supjaustome griežinėliais ir sudedame į keptuvę. Pagardiname druska ir pipirais.
Į keptuvę su paruoštu padažu sudedame keptus vištienos gabalėlius ir troškiname 10 minučių. Mėsą vis pavartome.
Pagardiname smulkintomis petražolėmis.