Vištiena su karštomis, bet traškiomis burokėlių salotomis
Vištienai reikės:
Burokėlių salotomos reikės:
Gaminimas
Ruošiame vištieną:
Vištieną dosniai pabarstome „Garam Masala“ prieskonių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais.
Vištienos gabalėlius apvoliojame kukurūzų miltuose.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir dedame vištienos gabaliukus, apskrudiname iš abiejų pusių, dedame į kepimo indą ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Pasiruošiame karštas burokėlių salotas:
Nulupame burokėlius ir supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame stambia burokine tarka.
Įkaitiname keptuvę. Į keptuvę dedame šaukštą sviesto ir šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad sviestas neprisviltų.
Kai sviestas išsilydo, beriame burokėlius ir greitai pamaišome. Paskaniname druska, pipirais, išspaudžiame citrinos sulčių. Maišydami pakepiname vos kelias minutes, kad burokėliai išsaugotų traškumą.
Iškepusią vištieną patiekiame lėkštėje su burokėlių salotomis.
Sveika Beata, norėčiau pasigaminti tokių burokėlių, tad gal išduotumėt paslaptį, kur būtų įmanoma nusipirkt tokią tarką? 🙂
Greitas klausimas, o, sita, burokus iki siol valgiau tik virtus, tai sitaip pakepinus tik pora minuciu, ar jie ne per kieti, valgomi? 🙂
Burokai tikras skanumėlis! Paprasta, bet genialu 🙂 Kai tik pamačiau šių burokų receptą per TV, iškart pamaniau, kad bus nuostabus kiek pabodusios virtų burokėlių mišrainės paįvairinimas.
sveiki, kuom išskirtinis prieskonis „garam masala” ar paprasta nupirkti?
JK
Keptos burokėlių salotos – tikras atradimas 🙂 Ačiū. Ir kas svarbiausia, kad labai greitai pagaminamos
Beata, Jus nuostabi 🙂 Kaip tik masciau, ka pagaminti is burokeliu vakarienei. Aciu 🙂
Kepant burokėlius, užberkit čiobrelio, bus dar skaniau ir geriau. Išbandyta! Labai geras skonių derinukas.