Vištiena visai kitaip – nei sekmadienio pietų, nei bet kokios šventės stalo nesugadins.
Vištienos slėgtainis, arba greitas vyniotinis
Reikės:
Gaminimas
Nuplautą porą susmulkiname peiliu ir pakepiname svieste.
Kol poras kepa, į sumaltą vištieną beriame pistacijų riešutus, nubraukiame lapelius nuo čiobrelio šakelės.
Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus, petražoles ir beriame į maltos mėsos dubenį. Nepamirškime ir pakepintų porų, pipirų, druskos.
Įmušame porą kiaušinių, beriame džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišome.
Vištienos krūtinėlės gabaliukus perpjauname išilgai pusiau. Kiekvieną gabaliuką pasūdome ir pabarstome pipirais.
Pailgą kepimo indą išklojame popieriumi ir sluoksniuojame mėsą: ant dugno klojame sluoksnį maltos mėsos su prieskoniais ir jį išlyginame šaukštu, tada tiesiame vištienos krūtinėlių gabaliukus, kad uždengtų apatinį sluoksnį, tada vėl krečiame maltą mėsą ir vėl užklojame krūtinėlių mėsa. Paskutinį sluoksnį formuojame iš maltos mėsos ir gražiai sulyginame paviršių.
Slėgtainį pridengiame kepimo popieriumi ir siunčiame į 180 laipsnių orkaitę. Jis keps apie 1 val. ir 10 min.
Beata, labai sudomino jūsų gamintas vištienos slėgtainis šios dienos tv laidoje. Norėjau paklausti, ar galima nedėti porų arba gal pasiųlysit kuo juos pakeisti, nes mano šeimyna jų nevalgo.
Beata,labai ačiū, už labai skanius receptus ir smagią nuotaiką laidos metu!
Dėkoju už puikų receptą. Riešutus pakeičiau džiovintomis rūkytomis slyvomis. Nuostabūs sekmadienio pietūs ir manau, kad bus puikios vaišės Kalėdoms. Ačiū!
su mama gaminom šiandien vakarienei šį patiekalą. Labai skanus! ačiū už receptą 🙂
Kuom pasiulytumete pakeisti dziovintus pomidorus kad butu ne saldu ir ne pomidorai :)? Gal koki gryba deti?
Bandysiu rytoj kepti. Ačiū už laidą ir receptą!!!
Niekad nebuvau laidos gerbėja, bet sekmadienį Beata „užkabino” 🙂 Vakar kepiau vištienos teriną, paprastas pagaminimas, labai gražus vaizdas ir skanus kvapas, skonio sugadinti neįmanoma ką dėtum į faršą. Labai patiko, ačiū už receptą.
Keksiukai irgi sudomino, artimiausiu metu išbandysiu ir gal net dažniaus žiūrėsiu laidą 🙂
noreciau paklausti su kokiu padazu ji patiekti? 🙂
kur dingo is sekmadienio laidos keksiuku receptas? neradau…
Ar galima butu pakeisti pomidorus dziovintomis rukytomis slyvomis?
Laba, aga, aš ir neradau keksiukų recepto. Neužsirašiau, nes galvojau čia rasiu.
Super! Sultingas, daug skonių, net vaikai neišrinko porų ir pomidorų:) tikrai įtrauksiu į dažnai gaminamų patiekalų sąrašą.
Beata, ar tinka šiam receptui kalakutiena?
Biata ikvepe netgi mane pradieti gaminti maista, tu saunuole aciu tau:-):-)
išbandžiau labai patiko, darysiu kaledoms, man jis saltas skaniau ir nebyra taip kaip karstas. Dar tik pastebejimas, kad pistacijos man cia del grozio daugiau, nes ypatingo skonio nebuvo nuo ju.
as taip pat bandysiu daryti tik desiu grybu ir dziovintu pomidoru.ziuresim kaip gausis.
ar galima valgyti kaip šaltą užkandį?
Išėjo superinis. Bandykite visi, nepasigailėsite, labi skanu.
Man taip pat gavosi puikiai, namiškius vaišinau, vežėmės į svečius, kas ragavo, tas gyrė, greitai dingdavo nuo stalo, puikus receptas, ačiū Beata 🙂
Super, super, super !!! Fantastika! Pasakiškas skonis, atrodo, taip viskas paprasta, ingredientai irgi, bet skonis…ne veltui yra posakis – visas genialumas yra paprastume. Tikrai tiks ir šventiniam stalui. ačiū už puikų receptą.
Mano uosviene nei svogunu, nei poru nevalgo, vyras alergiskas riesutams, tai vietoj poro dejau nusunkta tarkuota cukinija ir morkas bei pjaustytus sviezius pievagrybius(nekepintus), kad daugiau dregmes ir skonio butu. Super gavosi, valgem silta su mieziniu kruopu sutiniu ir baltu padazu.
Sveiki. Ar galima pakeisti vistienos farsa i kiaulienos farsa, o vistienos krutinele – kiaulienos kumpiu? Ar toks kiaulienos variantas taip pat gautusi?
Tiesiog puikus receptas! 12 balų iš 10 galimų 🙂