Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų blynelius (dar ir kotletukais juos galima vadinti), bet jau kai paragavo, tai iškart atsiėmė visus blogus žodžius apie kopūsto ir blyno draugystę. Dingo iškart tie blyneliai ir visi prašė dar iškepti, ir tai iškart tapo didžiausiu šio šeštadienio laidos hitu. Tikiuosi susigundysit ir jūs. Labai lauksiu atsiliepimų.
Žalieji kopūstų kotletukai
Daržovių kotletukams:
Grūdėtos varškės kremas
Gaminimas
Susmulkiname kopūstą, svogūną ir žirnelius maistiniu smulkintuvu arba stambia burokine tarka. Įtarkuojame česnako skiltelę, įmušame kiaušinius, pagardiname druska, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir viską gerai sumaišome. Į daržoves įmaišome smulkintas petražoles.
Į smulkintų daržovių dubenį beriame keturis šaukštus miltų, išmaišome ir patikriname, ar kotletukai noriai laiko formą suspausti delne.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Rankomis suformuojame nedidelius kotletukus ir kepame uždengtus ant vidutinės kaitros po 2-3 minutes ant kiekvienos pusės, kol taps dailiai auksinės spalvos.
Kol kotletukai kepa, pasigaminame grūdėtos varškės kremą. Elektriniu trintuvu sutriname varškę iki glotnumo. Ją pagardiname smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, šlakeliu citrinų sulčių ir smulkintais krapais.
Iškepusius daržovių kotletukus/blynelius gardiname paruoštu varškės kremu. Jie skanūs valgyti ir karšti, ir jau atvėsę.