Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę gaminsite vėl ir vėl. Šaltsriubės esminis produktas, žinoma, kefyras. 3,2 proc. DVARO kefyras nei per liesas, nei per riebus, tirštas, su malonia, bet ne per stipria rūgštele, kuri į savo glėbį priima žaliųjų žirnelių saldumą ir leidžia jiems atsiskleisti visu gražiu žalumu.
Žaliųjų žirnelių šaltsriubė su feta
Reikės:
Gaminimas
Elektriniu trintuvu ar kokteiline DVARO kefyrą sutriname su žirneliais, špinatais, mėtomis, druska ir citrinų sultimis. Sriubą prieš vartojimą gerai atvėsiname.
Į dubenėlio dugną dedame šiaudeliais tarkuotų agurkų, beriame žiupsnį smulkintų krapų. Ant viršaus pilame žirnelių šaltsriubės, pagardiname trupinta feta ir daigais. Patiekiame su virtomis karštomis bulvėmis.
Pirmas Beatos receptas, kuris nuvylė. Nepatiko nei man, nei vyrui. Gaila.
Labai gardu, as pagardams dedu ridikėlius, ožkos surį, svogūnų laiškus ir krapus, na ir žinoma šiaudeliais pjaustytus agurkus:) o su mėta reikėtų būti atsargiems, dėkite pagal skonį, po truputį:)