Žirnelių, obuolių ir mėtų sriuba
2-4 asmenims
Gaminimas
Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.
Puode, kuriame virsite sriubą, išlydome šiek tiek sviesto, o kai jis išsilydo – suberiame pjaustytus svogūnus. Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustome skiltelę česnako ir taip pat beriame į keptuvę.
Nulupame obuolius ir gabaliukais įpjaustome juos į keptuvę. Obuolių ilgai nekepiname ir į puodą supilame sultinį, o jam užvirus, paverdame apie 5-10 minučių.
Kai obuoliai suminkštėja, suberiame šaldytus žaliuosius žirnelius ir paverdame apie 5-7 minutes. Sriubą galite pagardinti maltais juodaisiais ar baltaisiais pipirais.
Išvirtą sriubą sutriname daržovių trintuve. Pilame į dubenį ir pabarstome tarkuotu parmezanu ar kitu kietu sūriu.
Puiki sriuba, labai patiko, kad naudojami šaldyti žirneliai…
Vis dėl to noriu paklausti apie ką kita. Labai suintrigavo karštas šokoladas, kur būtų galima Lietuvoje (o gal Vilniuje…) gauti to labai kokybiško šokolado?
Sriuba tikrai vilioja buti isbandoma! Bet labai labai laukiu tailandietisko gardumyno recepto 🙂
esu girdejusi kad Moletu rajone Giedraiciu kaime kazkokis berniukas gamina sokolada….plytele ar 15 ar 20 lt kainuoja
esu girdejusi kad Moletu rajone Giedraiciu kaime kazkokis berniukas gamina sokolada….plytele ar 15 ar 20 lt kainuoja
pirma karta nezinau ka pasakyti. Labai megstu zirniu sriuba. Tiek ta tradiciska, tiek tirnta is zaliuju zirneliu (tokia valgau vienoje kavineje, kai tik gaunu, nes laaaabai skani). Taigi radusi recepta nudziugau ir pasigaminau. Ir…. na nezinau, neiveikiau ne mazo dubenelio. Kazkas man cia visiskai nederejo, buvo neskanu ir tiek 🙁 Net nezinau, gal tai priklauso nuo obuoliu, nuo buljono ar dar ko, bet maniske gavosi tikrai ne kokia. Bet tikiuosi, kad kasnors buvo ne taip su ingredientais, o ne paciu receptu.
vakar gaminau sia sriubyte, tai skonis superinis 🙂 siandien pabaigiau likusia sriubytes dali, tai atrode, dar skanesne nei vakar 🙂 aciu, Beata, uz si receptuka ir uz daugeli kitu, be galo skaniu 🙂
Man taip pat patiko sriubyte,labai labai skani 🙂 Super receptukas 🙂
Bandziau su koncervuotais zirneliais, visai nieko gavosi, bet manau su saldytais turetu skaniau gautis:)
O kada deti metas? Ar as praziopsojau? 🙂
Na dekui Beatai uz si puiku receptuka. Labai jaudinausi kaip bus su meta, bet skonis superinis. Tik as dar siek tiek pasukciavau 🙂 Idejau brokolio. Nesugadino nei Sv.Patrikui skirtos spalvos nei skonio 🙂
o kurioj vietoj cia mesti metos lapelus? Aprasyme jie nepamineti.. 🙂
labai labai skani sriubytė 🙂 sulaukė dėmesio mano šeimoje!ir vėl ją verdu!ačiū, Beata,, už puikų receptą