Spausdinti

Kokių ingredientų turime, tokias sriubas ir verdame, ar gi ne taip? Skaldyti geltonieji žirniai ir iš jų verdamos sriubos labai populiarios Skandinavijoje. Man tai – visų pirma, vaikystę primenanti sriuba. Joje nereikia bulvių, užtenka tirštumo ir stiprumo iš gerai apvirusių žirnių. Rūkytas kumpis ar šoninė – labai geri šios sriubos draugai. Aš šią sriubą viriau truputį pašviežindama ją žaliais šaldytais žirneliais ir viską pabaigdama petražolių pesto… Kas sakė, kad paprasti patiekalai negali būti ypatingi? Svarbiausia yra detalės. Jei paruošite kumpio skrebučius ir petražolių pesto, gražiai nupiešite apskritimą arba netgi kokį nors kaspiną (:)) – ši sriuba tikrai bus pakelta iš kasdienybės aukšto.

 

Skaldytų žirnių sriuba

0
komentarai
40
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 stiklinės skaldytų žirnių
1 stiklinės žalių šaldytų žirnelių
1 svogūno
2 morkų
100 g šalto rūkymo šoninės
Saujos petražolių
Citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia į puodą pilame žirnius, juos užpilame daržovių ar vištienos sultiniu taip, kad labai dosniai apsemtų ir pradedame virti. Dar šalia įmeskite lauro lapą ir porą, juodų ir kvapių pipirų, paskui juos išgriebsite. Iš tiesų, žirniai verda gana ilgai, bet kuo labiau suverda, tuo gardžiau.

2

Keptuvėje pačirškiname šoninę. Ant nedidelės ugnies, kad kuo daugiau riebalų išsiskirtų. (Šaukštą riebalų nugriebiam, jų reikės petražolėms susmulkinti arba laisviausiai naudokite aliejų petražolėms.)

3

Sukepusius, liesus šoninės gabaliukus išimkite. Jais papuošite sriubą, kai jau ją pilsite į dubenį.

Reklama
41011
4

Toje pačioje keptuvėje esančiuose riebaliukuose ir šoninės gabaliukuose pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas. Kai šie suminkštėja, dedame juos į sriubą ir toliau verdame kol žirniai pasidaro minkšti ir pasisklaido lengvai po sriubą.

5

Pabaigoje įdėsime šaldytus žalius žirnelius, kad tik sušiltų, jų ilgai virti nereikia.

6

Petražolių kuokštą dėkite į maisto smulkintuvą, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įpilkite aliejaus arba nuo šoninės likusių riebaliukų. Viską sumalkite iki košelės. Įberkite druskos.

7

Į lėkštę pilkite sriubą, uždėkite šaukštelį petražolių tyrelės ir pabarstykite skrudintais šoninės gabaliukais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Į šią sriubą dar labai tinka įdėti supjaustytų ir pakepintų saliero stiebo gabalėlių ir siek tiek čiobrelių.

  2. Beata, si sriuba nepaprastai skani! Siandien issiviriau, tikras delikatesas. O atrode, ko galima is zirniu sriubos tiketis…

  3. Beata, si sriuba nepaprastai skani! Siandien issiviriau, tikras delikatesas. O atrode, ko galima is zirniu sriubos tiketis…

  4. Aciu uz puikia sriuba labai vykus, uzsibrezus isbandyti visus Beatos patiekalus, nes ka bedarau, lieku labai patenkinta rezultatu, aciu !

  5. Nerealiai skani sriubyte! Svarbiausia ka tik gaminu is Beatos receptuku, viskas greita, paprasta ir netealiai skanu. Aciu!

  6. Nereali sriubyte! Tik as nedaskaiciau recepto iki galo todel ir spirgus su morkom ir svogunais sukraciau iskart,bet vis tiek skanumelis…

  7. Sveiki. Man kilo klausimas. Pas jus parašyta pirmame recepto punkte ,,Dar šalia įmeskite lauro lapą ir porą, juodų ir kvapių pipirų, paskui juos išgriebsite”. Ar reikia įdėti porą, ar čia tiesiog padaryta klaida ir ne vietoje padėtas kablelis, o turima omeny pora juodų ir kvapių pipirų?

    Ačiū.

  8. Sveiki. Man kilo klausimas. Pas jus parašyta pirmame recepto punkte ,,Dar šalia įmeskite lauro lapą ir porą, juodų ir kvapių pipirų, paskui juos išgriebsite”. Ar reikia įdėti porą, ar čia tiesiog padaryta klaida ir ne vietoje padėtas kablelis, o turima omeny pora juodų ir kvapių pipirų?

    Ačiū.

  9. Siandien gaminau. Neturejau petrazoliu, tad maniske buvo be pesto padazo, bet vis tiek laaabai skani 🙂 Aciu, Beata.
    Be to, norejau paklausti del sultinio. Pati gaminate ar naudojate sultinio kubelius?

  10. Siandien gaminau. Neturejau petrazoliu, tad maniske buvo be pesto padazo, bet vis tiek laaabai skani 🙂 Aciu, Beata.
    Be to, norejau paklausti del sultinio. Pati gaminate ar naudojate sultinio kubelius?

  11. Zirniene liuks,o kas negali valgyti kiaulienos-pakepinau cukinijos griezinelius ir papuosiau sriubyte:)

  12. Supeeeeeeeeeeer skani sriuba, negalėjau sustoti valgyti, Beata šiuo metu yra mano virtuvės favoritė, ką gaminu viskas super skanu iš labai paprastų dalykų, ačiū Beata 🙂

  13. Norejau paklausti-ar butina naudoti skaldytus zirnelius? 🙂 Namie turime tik slifuotu 🙂 Jei galima, ar skirsis sios sriubytes gaminimo budas? 🙂

  14. Prisidedu prie pagyrų, tikrai labai skani sriuba. Ką tik suvalgėme su vyru ir gaila, kad daugiau neliko, tikrai dar gaminsiu.

  15. Puiki žirnienė, na, tiesiog super! Vakar išviriau dvigubai daugiau, puodas liko blizgėti kaip išplautas. Šiandien užsąkymas-pakartot. O tada į žvejybą, karšiai kimba

  16. Ar ši sriuba tiktu be šonines mes žaliavalgiai .Gal tiktu pakepinti ant lydyto sviesto svoguną.

  17. Sriubike superine, viriau versienos sultinyje su provanso zolelemis, vyras gyre ir gyre. Ta citrina suteikua gaivumo. Reikes uzsisaldyti petrazoliu, nes retai namie randu…

  18. Mergos, mergos, kada iš moksite rašyti be klaidų? Bjauru skaityti, tai mokyklos nelankėt, nesimokėt, ką veikėt? Tik bernais domėjotes, arba ne?

Rašyti komentarą