Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite net kelias dienas prieš – truputį lukterėjęs pyragas tik pagerėja, įgauna solidumo ir tampa skanesnis.
Neišsigąskite produktų sąrašo ilgumo. Miltus išties galite naudoti tik pilno grūdo ir jokios bėdos nebus, o tik geriau.
Kriaušių pyragas su šokoladu
Pyragui:
Kremui:
Gaminimas
Pirmiausia pasiruoškite pjaustymo lentutes, nes reikės daug susmulkinti riešutų ir įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite apvalią kepimo formą (20-24cm) kepimo popieriumi.
Dabar ištirpdome sviestą mažame puodelyje ant lėtos ugnies ir atidedame. Sumaišome cukrų su maltais migdolais, visais miltais, prieskoniais, kepimo milteliais, žiupsniu druskos dubenyje.
Jei dar iš anksto nesusismulkinote riešutų, tai dabar jiems – pats laikas. Sumaišykite kartu lazdyno, migdolų bei pistacijų riešutus ir atidėkite saują kitą pyragui papuošti. O likusius sumaišykite su sausais ingredientais.
Šokoladą irgi susmulkiname peiliu ir sudedame prie cukraus-riešutų mišinio.
Kitame dubenyje gerai išplakame kiaušinius, ištirpintą sviestą bei migdolų ekstraktą kartu.
Dabar prisiminkite ir labai svarbų šio pyrago ingredientą – kriaušes. Jas nulupame, supjaustome kubeliais.
Svarbus momentas – supilame sviesto-kiaušinių masę į cukraus-riešutų-miltų mišinį bei gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Beriame supjaustytas kriaušes, išmaišome.
Supilame tešlą į paruoštą formą ir kepame apie 45 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė – jei dar ne, – uždenkite pyragą folija ir dar pakepkite 20 minučių. Įsitikiname, kad iškepė ir paliekame atvėsti.
Kremas, kremas, kremas! Paprasčiausiai ištirpiname šokoladą ir sumaišome su grietine. Voila! Gerai, žinoma, išmaišome, kad kremas būtų vientisas ir glotnus. Bet toks ir bus. Ir kai jau pyragas pasiruošęs yra suvalgymui, užtepame kremo, apibarstome atidėtais riešutais, pjaustome, laižome pirštus ir atsipjauname dar gabalėlį. Arba padedame laukti svečių ir truputį subręsti. Skanaus!
O kur rasti ta pyragu prieskoniu misiny? Cia meduoliu? Kas y sudety ieina?
o kaip Angliskai vadinasi tas misinys?kas gamintojas?
Nerandu, kada dedami miltai? greiciausiai i sausa misini su riesutais?
Beata,man tik 10,bet aš didelė tavo gerbėja
Šiandien nešiau kolegoms į darbą ir LABAI išgyrė! Atrodė ir kvepėjo fantastiškai. Vietoj migdolų dėjau anakardžius 🙂
Labai skanus pyragas, tinka net išrankiausiems svečiams, o aš kepiau tečiui gimtadienio proga. Tik vienas klausimas – man tešla gavosi per sausa, tai įpyliau pasukų ir dar vieną kiaušinį įmaišiau. Ar taip galėjo nutikti, nes naudojau tik pilno grūdo miltus? Viską matavau tiksliai pagal receptą…
Sveiki, Beata. Norėjau paklausti, kada reikia tepti krema? As iskepiau pyraga, taciau juo svecius vaisinsiu tik rytoj. Ar galiu šiandien aptepti ir kremu? Aciu 🙂
Atrodo labai skaniai. Jei taip po normalų gabalėlį, keliems asmenims pyrago užtenka pagal pateiktą receptą? Ačiū 🙂
Superinis, per vieną savaitgalį iškepiau 2, nes tiesiog nelikdavo. Patiko ne tik dideliems, bet ir išrankiems mažiesiems. Įtrauktas į top5.
Puikiai pavyko! O labai nukentėtų skonis, jei naudočiau pienišką šokoladą vietoje juodojo? Yra alergiškų šeimoje…