Aš nemeluoju, tai yra vienas geresnių būdų paruošti kiaulieną. Mes valgėm su bulvių koše. O pabaigai, žinote kas? Keptuvėje karamelizuotos obuolių skiltelės su sviestu ir ruduoju cukrumi, taip taip ant mėsos… Karališka.
Karališkas mano anytos kiaulienos troškinys su konjaku ir obuolių sultimis
Reikės:
Gaminimas
Mėsą supjaustome gabalėliais ir gerai apskrudiname keptuvėje. Į keptuvę beriame ne viską iš karto, pasūdome, pabarstome pipirais ir greitai apskrudiname gabalėlių paviršių. Galite užberti šaukštelį miltų. Taip per kelis etapus apskrudiname visą mėsą ir verčiame ją į storą puodą, kur ji lėtai troškinsis.
Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytą svogūną, leidžiam lėtai pasikepinti ir suminkštėti kokias 7 minutes, paskui jau susmulkintą česnako skiltelę šalia dedame.
Dabar – konjako eilė. Pilam 50 ml, tegul šnypščia su svogūnais ir žiemos aromatais vilioja tuos, kurie virtuvėje arba antrame aukšte.
Dabar jau viską verčiam prie kiaulienos ir užpilam stikline obuolių sulčių ir puse stiklinės vandens. Leidžiam lėtai ir po truputį troškintis apie valandą. Pabaigoje – porą šaukštų geros standžios grietinės.
kokia dar mesa galima pakeisti kiauliena?
Aciu uz pasidalinta recepta! Butinai isbandysime!
kaip ne itin didelei virtuvės specei norėtųsi prie recepto plačiau ir apie tas karamelizuotas obuolių skilteles.
Sveiki,
atrodo labai gardziai, tik as taip pat norejau pasitikslinti, kaip karamelizuoti tuos obuolius?
Laba diena. Nelabai išmanau apie paiekalus su alkoholiu, tai norėjau paklausti gal tiktų Romas?
Sveika, Beata! 🙂
Norėčiau pasiterauti ar bus receptų Kalėdiniams valgiams, kadangi artėjant šiai šventei jau ėmiau apie tai galvoti. Ačiū iš anksto. 🙂
jau isbandziau, patiko
as bandzius ir jusu recepta kita labai panasu su obuoliu sultimis ir berods ciobreliais, ar cia faktiskai tas pats bet su alchoholiu, man abu patiko, bet kadangi mazas vaikas namie,rinkciausi pirmaji, arba tiiesiog turbut i antraji nepilti konjako
Ar galima kumpį keisti nugarine, ar per kieta bus mėsa?
Pasigaminom ir likom patenkinti. Ačiū!!!
Šis troškinys- tikrai karališkas. gaminau su užmanymu, kad dar liks vakarienei, bet valgė šeimyna tol , kol nebeliko netrupučio. Galima sakyti puodą išlaižė :):) Ačiū už puikų receptą.
Ideja- 100% ! Aciu, Beata. Gaminau su elniena, dar dejau ivairiu grybu mix’a, bei siek tiek pakepinto bekono, ir as pyliau romo vietoj konjako. Skonis – liuks! Karamelizuoti obuoliai – geris!:)
Ačiū, puikus receptas.
Aš truputį nukrypau nuo recepto – pagal skonį dar čili pipiriukų įdėjau skrudindamas mėsą. Taip pat, prieš dėdamas grietinę, dar ant sviesto pakepinau šaukštą miltų ir grietinę (3 šaukštus) sudėjau i juos. Gavosi toks pseudo bešamelio padažas, ir viską supyliau į puodą. Rezultate gavosi tirštesnis troškinio padažas.
O jeigu as is 2 kg mesos noriu gaminti, tai brendzio puses butelio reikia?
O kokias sultis pylėte, naturaliai spaustos, ar tinka ir paprastos (cido tarkim).?
Gaminsiu dar ne karta, super skonis ir taip lengva pagamintii, 10 balu 😉
Siulau pamegint visiems 😉
Labai labai skanu 🙂 Mėsytė išėjo nerealiai minkšta 🙂 Sultis naudojau natūraliai spaustas iš žiemos atsargų. Tiesa, konjako neradau, tad naudojau viskį ir įmečiau kartu troškintis pjaustytą morką. 🙂
Su vyru likom labai labai patenkinti rezultatu 🙂 Galima pasipuikuoti ir prieš daug ragavusius svečius 😀
O ar dar kas nors tikrų vietoje konjako?
Man siek tiek saldokas gavosi? ar taip ir turetu buti? Aciu