Visi mes galim nesikuklinti ir drąsiai prisipažint, kad užaugom ant kotletų. Ir nors mano vaikai dabar rečiau jų valgo nei aš vaikystėj, aš vis dar mėgstu juos gaminti. Nes geras maltinukas yra labai smagus dalykas, ir ypač jei į jį sugebi sutalpinti tiek pat daržovių, kiek ir mėsos! Turbūt kad augindama vaikus ir rašydama daržovėms dedikuotą knygą įpratau daržoves kviesti visur – kuo jų daugiau pavyksta įterpti visur, tuo geriau.
Na o malta mėsa kaip žinia tuo ir dėkinga, kad ją lengvai gali supiršti su daržovėmis. Tik aišku, viskas turi būti kokybiška. Kai Izabelė pradėjo nešiotis maistą į mokyklą, pamėgau jai gaminti kalakutienos kukulius su moliūgais. Jie tokie salstelėję, purūs ir dideli. Ir virti sultinyje. Kukulius gaminu iš smulkintos kalakutienos krūtinėlės, nes ji skani ir sveika, ten neprimaišyta visokių sojų baltymų, hidrintų riebalų ar visokių E, B,C.
Dabar apie daržoves: jei nėra moliūgo, tai galite dėti saldžią bulvę, tarkuotą morką ar cukiniją, tik siūlyčiau patroškinti lengvai, nes morkai reikia virti ilgiau nei mėsai, o va moliūgas išverda labai greitai. Žinoma galima kepti senu geru močiutės būdu, bet sultinyje išvirti jie dar smagesni, maistingesni, lengvai galite pašildyti ir kitą dieną po mokyklos.
Virti kalakutienos kukuliai su daržovėmis
Reikės:
Gaminimas
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Porą supjaustome smulkiai.
Sudedame į dubenį smulkintą kalakutienos krūtinėles, sėlenas arba avižas, druską, pipirus, kmynus, petražoles, ciberžolę, sutarkuotą moliūgą, supjaustytą porą ir viską gerai rankomis sumaišome.
Užverdame puodą su vandeniu, įdedame ten pasmulkintą morką, porą, lauro lapą, kvapiųjų pipirų. Į vos burbuliuojantį vandenį suleidžiame vieną po kito tuos kukulius. Turi virti iš lėto, ne kukuliuoti ir taip 20 minučių. Tada jau išimkite ir prašom skanauti.
Kalakutų krūtinėlių mėsa yra ta balta liesiausia kalakutienos dalis ir tiesiog nuostabus vaikų maistas ar sportininkų pasirinkimas. Tad vis dažniau iš kalakutienos, o ne kiaulienos kepu visus naminius kotletus ar gaminu balandėlius. Jei bijote, kad krūtinėlės mėsa bus per sausa – nusiraminkite, daržovės ir virimas sultinyje puikiai viską subalansuos.
Kaip ir su kuo juos valgyt? Su morkų ir kopūstų salotomis, su grikiais ar bulvių koše, kaip tik kam patinka.
Kažin neįdėjus kiaušinio ar sukibęs išvirtų tas kukulis? Ir kiek vandens pilti? Kad apsemtų kukulius?
Šiandien pagaminau šiuos kukulaičius savo šeimynai.
Sūnus „suraitė” visus tris neatsikvėpdamas!
Labai geras skonis, svarbiausia sveika.
Ačiū už receptuką, Beata
Šiandien pagaminau šiuos kukulaičius savo šeimynai.
Sūnus „suraitė” visus tris be atsikvėpimo! 🙂
Labai geras ir teisingas skonis, ir svarbiausia – sveika.
Ačiū už šaunų receptuką, Beata!
Kazin neissileistu, jei ideciau kiausinio tryni ir tapijokos miltu (yra pas mus alergisku baltymui)?
Šita mėsa yra super!!! Aš, kai darau šiuos kukulius, dažnai moliūgą keičiu morkom – irgi super duper skaniai. O va apie avižas niekad nepagalvojau 😉 visad dėdavau žiupsnelį ryžių miltų.
Šiandien pagaminau ir aš kukulaičius be kiaušinio ir sėmenų. Kuo puikiausiai viskas sukibo. Svarbiausia valgytojų buvo įvertinti. Ačiū
sėlenų:)
Beata, šiandien pasidarėm kukulius, bet kažkaip trūksta „skonio”. Kokį padažiuką patartim pasigaminti rytdienaj „ant likučių”?
O kaži, ar su šaldytu moliugu bandyti galima būtų…?
Miela Beata, rašau, norėdama padėkoti už nuooostabų receptą! Nesugalvojau, ką čia tokio dietiško šeimai padaryti ir pamėginau Jūsų kukulius. Kokia teisi mano draugė, sakydama, kad Jums reikia Lietuvoj paminklą pastatyti, kad mokote moteris skaniai gaminti. Kooks talentas esate! Ne kartą esu bandžiusi Jūsų receptus, tad galų gale pribrendau parašyti ir padėkoti už meistriškumą, darbštumą ir tą įkvėpimą, kuriuo dalinatės su kitais! Sveikatos, sėkmės ir naujų atradimų!!!
Super!!! Įtraukiu į savų gaminių sąrašą vietoj moliūgo, sutarkavau smulkiai morką, ir puikiai gavosi!!! Ačiū, skanu ir labai sveika