Žąsis šiek tiek panaši į laukinius paukščius – kuo vyresnis paukštis, tuo ilgiau reikės kepti. Tai ilgiausiai trunkančios draugystės su orkaite reikalaujantis paukštis iš visų mano siūlomų, todėl, jei ketinate paruošti žąsį, apsiginkluokite kantrybe. Jei galite, mėsą pasūdykite, įtrinkite maltais kadagiais ir pašlakstykite raudonojo vyno actu parą prieš dieną, kai ketinate gaminti. O tada jau kepkite – ilgai ir laimingai.
Kadagys yra puikus prieskonis, mėsai suteikiantis saldaus, malonaus, bet kartu ir stipraus aromato.
Kepta žąsis su kadagių uogomis
Reikės:
Gaminimas
Kadagių uogas, kvapiuosius pipirus ir druską sutriname grūstuve.
Mišinį sumaišome su raudonojo vyno actu ir juo įtriname žąsį.
Paukštį surišame per sparnus ir paliekame pasimarinuoti 24 valandas.
Skardą patepame aliejumi, dedame žąsį ir kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, po to kaitrą sumažiname iki 160 °C ir dar kepame 4 valandas.
Šis paukštis itin gardus su bulvėmis, keptomis žąsų taukuose ir briuseliniais kopūstais.
Nuo žąsies nuvarvėjusių taukų neišmeskite, juose visą žiemą galėsite kepti skaniausias bulves.