Ką dažniausiai gaminate su KIAULIENA? Man tai labai patinka kiauliena troškiniuose, nes ji išsitroškina gana greitai, o ir šiaip, visada troškiniuose galima papildomų skanių dalykų įdėti, kad būtų mėsos mažiau, o daržovių daugiau! Tai štai jums prieš akis „pagerintas” (nes pridėjau ankštinių – čia mano absoliuti meilė) vengriškas guliašas, kuriame susitinka visas kalnas daržovių, maistingųjų pupelių ir nuostabūs kmynų bei kalendrų aromatai.
Beveik vengriškas guliašas
Reikės:
Gaminimas
Mėsą supjaustome nedideliais vieno kąsnio gabalėliais, padruskiname, pagardiname juodaisiais pipirais ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol krašteliai dailiai apskrus.
Juostelėmis supjaustome paprikas, pusžiedžiais – svogūnus. Susmulkiname česnakų skilteles. Svogūnus beriame į keptuvę prie mėsos ir kartu apkepame, kol suminkštės. Pabaigoje sudedame česnakus, beriame kmynus, maltą papriką, kalendrą ir viską išmaišome. Trumpai pakepame, kad sušiltų.
Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.
Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.
Beproto, fantastiškas guliašas!!! 🙂
O konsevuotos pupeles tinka?
Nuostabus! Ačiū už receptą
Tapo savaitiniu mėgstamu patiekalu😊 ačiū 🎈
Džiaugiuos 🙂