Spausdinti

Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą neštis su visa skarda arba galima jį atvėsinti ir supjaustyti.

 

Tarta su varške, smidrais ir vytintu kumpiu

13
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
180 g varškės
3 šaukštų pesto (arba ryšelio žolelių, sutrintų su šaukštu aliejaus)
2 kiaušinių
ryšelio smidrų
80 g vytinto kumpio
migdolų riekelių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Tešlos lakštą iškočiojame, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir subadome šakute, palikdami 1 cm rėmelį. Pašauname į 200 ℃ orkaitę 10 min.

2

Varškę ištriname su pestu (arba sutrintomis žolelėmis) ir vienu kiaušiniu. Beriame druskos, bet nepersūdome, nes keptas kumpis bus sūrus.

3

Ant apkepto tešlos lakšto, palikdami kraštelį, paskirstome varškės masę.

Reklama
41011
4

Nupjauname kietąsias smidrų kotelių dalis. Dalį jų stiebų (galima ir visus) apvyniojame vytintu kumpiu ir suguldome ant varškės masės.

5

Išplakame kiaušinį ir patepame tešlos kraštelius. Pyragą kepame 25–30 min.

6

Iškeptą apibarstome skrudintomis migdolų riekelėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą