Rožinis aviečių kokteilis
Šis kokteilis gražus pažiūrėti ir skanus paragauti. Ypač patinka tiems, kurie nemėgsta per saldžių limonadų ir renkasi gaivų skonį.
Pikantiškas kokteilis su imbieru ir aitriąja paprika
Kas sakė, kad limonadai – tik vai
kų reikalas?! Išbandykite šį receptą ir suprasite, jog gaiviųjų gėrimų pasaulis yra beribis.
Geltonasis citrinų sirupo kokteilis
Jei svečiuose laukiate vaikų, iškart siūlome išsivirti daugiau šio citrinų sirupo, nes šis limonadas bus tikras hitas tarp mažųjų limonado šventės dalyvių.
3 naminio limonado receptai
Rožiniam limonadui:
Pikantiškam gėrimui:
Geltonajam citrinų sirupo kokteiliui:
Gaminimas
Rožinis aviečių kokteilis:
Pirmiausiai šviežias arba šaldytas avietes sutrinkite su ruduoju cukrumi (jei nepatinka uogų sėklytės, pertrinkite uogas per sietelį). Išspauskite laimo sultis ir įmaišykite jas į petrintas uogas. Jei liko laiko iki vakarėlio, paruoštą masę palikite šaldytuves kiek pastovėti, kad cukrus ištirptų ir viskas susijungtų į vientisą gerą skonį. Atvykus svečiams supilkite į masę į asotį ar kitą serviravimo indą ir gerai sumaišykite su mineraliniu vandeniu „Birutė“. Prieš patiekiant pripjaustykite laimo griežinėlių, įdėkite ledukų bei įberkite saujelę aviečių.
Pikantiškas kokteilis su imbieru ir aitriąja paprika:
Išspauskite citrinos sultis, imbiero šaknį nuskuskite šaukšteliu ir sutarkuokite smulkia tarka. Aitriąją papriką supjaustykie griežinėliais, pusę atidėkite papuošimui. Citrinos sultis, imbierą, medų bei pusę aitriosios paprikos sudėkite į stiklainį ar dubenį ir gerai išmaišykite, kad susijungtų skoniai. Supilkite mineralinį vandenį „Birutė“, pridedame ledukų. Citriną supjaustome griežinėliais, dedame į limonado stiklainį, taip pat sudedame likusias aitriąsias paprikas, išmaišome ir skanaujame.
Geltonasis citrinų sirupo kokteilis:
Išspauskite kambario temperatūroje laikytų citrinų sultis sulčiaspaude. Išeis apie 1 ar pusantras puodelis citrinos sulčių, kurių pakaks vienam limonado ąsočiui pasigaminti. Sėklas išimkite. Gilioje keptuvėje ar puode užvirkite puodelį vandens, suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps. Ištirpus cukrui, išjunkite kaitinimą ir supilkite citrinų sultis. Viskas – sirupas paruoštas, atvėsinkite jį ir įdėkite į šaldytuvą. Prieš pat limonado vakarėlį, supilkite į ąsotį „Birutę“ ir maišydami pilkite sirupą, vis paragaukite, kad gautumėt tokį skonį, jog jums nebūtų nei per saldu, nei per prėska. Patiekite su apelsinų ir citrinų griežinėliais, mėtų lapeliais ir ledukais.