Super pusryčiai, labai labai turtingas reikalas… Bet tinka ir kaip desertas, pvz., ant orkaitėje keptų slyvų:))) Su jogurtu – hmmm skanumėlis….Viską matuoju stiklinėmis (tokiomis, kokia matosi nuotraukoje). Atsargiai, nesudeginkite. Aš esu sudeginus pora kartų, tai labai graužiausi…..
Granola kaip kepyklėlėj
Reikės:
Gaminimas
Avižas, sėklas ir riešutus sumaišyti dideliame dubenyje. Riešutus pasmulkinti… Lazdynus ir anakardžius skeliu per pusę, graikiškus suspaudžiu tarp delnų ir jie sutrupa į smulkesnius gabalėlius. Jokiu būdu nesutrinti visko į miltus…. Jei vienų ar kitų riešutų nėra, tai juos galima pakeisti, pvz., migdolai taip pat labai tinka… Aš dedu smulkintus riekelėmis…
Į puodą supilti aliejų, medų, vanilę ir prieskonius. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisas sirupas, jokiu būdu neužvirinti.
Sirupą per kelis kartus supilti į avižų ir riešutų mišinį, vis pamaišant. Viskas truputį pradės klijuotis, bet tik labai lengvai… Sirupas praktiškai dings avižų masėje…
Visą paruoštą masę (o jos tikrai nemenkai išeina) ištiesti ant skardos, prieš tai ištiesus kepimo popieriumi, ir pašauti į orkaitę… Tokiam kiekiui paprastai reikia dviejų skardų, nes mišinys geriausiai iškeps, jei bus patiestas ne storesniu, nei poros cm sluoksniu.
Orkaitė 170-180 C. Kiek laiko keps, priklauso nuo daugelio dalykų, bet paprastai užtrunka apie 34-45 minutes. Kas penkiolika minučių maždaug pamaišyti mišinį, kad vienodai apskrustų… Tikslas – graži auksinė spalva…
Kiek laiko gali stovėti stiklainyje jau pagaminta granola?
Sveika, Beata! Labai ilgai ieškojau geros granolos recepto, kurios pagrindą sudarytų avižos. Tik vienas pasitikslinimas – nesmulkintos avižos, tai turi omenyje dribsnius, taip? 🙂
Labai skanu!
Sveiki. Jeigu noriu papildomai ideti razinu, goji, mango…ar nesudegs?