Receptas iš žurnalo jamie magazine, 2009 m., nr. 7, psl. 68.
Karštas sidras, arba Kol žiema dar nesibaigė
Reikės:
Gaminimas
Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies.
Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą).
Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite viskam paburbuliuoti 5–8 minutes.
Mišiniui persigėrus prieskonių ir vaisių aromatu, įberkite ir gerai išmaišykite cukrų. Dėdami cukrų ragaukite ir jo berkite pagal savo skonį. Gėrimas neturi būti per saldus, tačiau cukrus padės „susijungti“ įvairiems skoniams.
Kai būsite patenkinti skoniu, perkoškite gėrimą sieteliu (nebūtinai) ir patiekite jį taurėse ar puodeliuose, kol jis dar šiltas.
Beata, norėčiau paklausti. Ar kaitinant pradžioje sidrą, o po to verdant su sultimis 5 – 8 min., nenukenčia sidro kokybė, ar neišgaruoja laipsniukai? Labai mėgstu daryti Kalėdinius vynus, visada stengiuosi neužvirinti vynelio. Šis receptas kitoks, negu aš skaitydavau apie vyno kaitinimus. Ar tikrai skanu, kai sidrą taip ilgai paverdi?
Išties, užvirinus bet kokį alkoholinį gėrimą, alkoholis išgaruoja. Tai gal čia ir toks sumanymas, kad būtų tinkamas ir vaikams?
Alkoholis išgaruoja jau anksčiau, apie 80 laipsnių temperatūroje. Manau, šio gėrimo esmė ne nugirdyti, o sušildyti, o tą puikiai padarys įdėti prieskoniai 🙂
Jau ir dabar liuks būtų 😀 Šaltokais rudens vakarais, susisukus į pleduką … mmm 😀
miela, Beata, noriu paklausti dėl obuolių sidro. Gal gali patarti kokį sidrą pirkti Lietuvoje kad būtų tikrai kokybiškas?