Spausdinti

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai.

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras”

0
komentarai
14
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

4 lašišos filė (apie 600 g)
1 stiklainio Beatos Virtuvės padažo „Daržo choras”
1 česnako skiltelės
1 svogūno
4-6 mažų šviežių bulvių
½-1 cukinijos
saujos petražolių
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Gilią ir didelę keptuvę įkaitiname, įpilame alyvuogių aliejaus. Supjaustome svogūną žiedais, o česnaką jei mėgstate, supjaustote, o jei tik kvapo norite, nesmulkintą įmetate prie svogūno. Vis pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies apie 8 minutes. Visada galima įdėti daugiau daržovių tokių, kokias turite. Brokolis labai tinka taip pat.

2

Užkaičiame puodą su vandeniu ir apverdame šviežias bulvytes, kol suminkštės, bet dar nebus išvirusios. Taip pat supjaustome cukiniją griežinėliais.

3

Prie svogūnų supilame padažą „Daržo choras” (štai čia sąrašas parduotuvių, kur jo tikrai rasite) ir dar šiek tiek vandens (puikiai išskalauja stiklainį), sudedame apvirtas bulves, cukiniją ir patroškiname apie 8 minutes.

Reklama
41011
4

Lašišos filė gabaliukus apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių, ir įspaudžiame tarp bulvių bei cukinijų. Galime uždengti dangčiu ir palikti troškintis apie 10 minučių ar ilgiau, priklausomai nuo lašišos filė storio. Patikrinkite peiliu ar lašiša iškepus.

5

Susmulkiname petražoles ir sudedame į keptuvę ant lašišos. Serviruojame. Bus skanu!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Tiek daug ivairiu pasiulymu su Darzo choru ir kitais padazais, taciau Mazeikiuose ju ne su ziburiu nerasi, tikrai labai gaila 🙁

  2. Sveiki, norėjau Jūsų paklausti ar lašiša turi būti su odele, ar be jos? Ir dar-apie JŪSŲ- „aaaa rėkti norisi” padažiuką, nei kiek neperdedu- JIS NUOSTABUS, vos aš jo nesuvalgiau dar nepradėdama šito patiekalo 😀 sakote, išskalauti su vandeniu..? -neužtenka, jį reikia grandyti kol stiklas prasigremš…uch- gardumėlis…Ačiū- laukiu ats…

  3. Beata, aciu uz recepta. Nuostabus !!!! Nezinodavau, ka daugiau galima daryti su lasisa, apart kepima paprastai. Receptas tobulas. Tik kitakart deciau daugiau darzoviu. Musu seima uzskaite 😉 Sekmes kuryboje !!!

  4. Išbandžiau, labaaaaai skanu! O jau „Daržo choras” dabar visada mano šaldytuve yra! Visiems rekomenduoju, ačiu Beata!

  5. Puikiai! Visi sakė, kad lašiša dera tik su grietinėle! Bet buvo super, labai labai skanu!

Rašyti komentarą