Natūraliai saldūs keksiukai su morkomis arba cukinijomis ir obuoliais. Saldumas juose ne agresyvus, o subtilus – tik iš daržovių ir džiovintų vaisių. Keksiukuose bus visko: ir reikalingų angliavandenių, ir spalvota vitaminų gama, ir nenurungiama kalcio versmė – varškė. Geriausia sumuštinių pamaina. Skanūs šilti, gardūs ir atvėsę.
Sveikuolių keksiukai su daržovėmis
Reikės:
Gaminimas
Įjungiame orkaitę – temperatūra 200 °C. Į keksiukų kepimo skardą sudedame popierines formeles.
Paprastą varškę pertriname maisto smulkintuvu. Varškę, kiaušinius, pieną ir medų išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Suberiame į dubenį su varškės, pieno ir kiaušinių plakiniu ir gerai išmaišome.
Daržoves ir obuolius sutarkuojame, suverčiame į dubenį su tešla, ten pat suberiame razinas arba spanguoles. Išmaišome.
Tešlą sukrečiame į formeles ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai parus.
Ruošdami keksiukus į tešlą įberkite saują tarkuoto fermentinio sūrio – išeis salstelėję keksiukai su pikantišku prieskoniu.
miela Beata.As su tokiu klausymu gal biski ne i tema ar galite pasakyti man,ar yra skirtumas tarp kepimo milteliu ir miltu(self raising) ? ir dar pora klausymu.Kas gali pakeisti bulviu krakmola ir vanilini cukru? gyvenu UK.Labai aciu uz atsakymus
Reikes isbandyti 🙂
Ruosiau viska pagal recepta. Neisejo, Ilgiau orkaitej net dvigubai ilgiau, bet viduj buvo neiskepe, tokie tirstoki. Ir visiskai neskanus.
O man skanūs išėjo, tik turėjau mažiau varškės (200 g), dar įdėjau šaukštą grietinės ir vietoj medaus agavų sirupo. Kepiau apie 40 min., atrodė viduj drėgni, bet paragavusi supratau, kad iš tiesų iškepė. Tiktai prie popierinių formelių prilipo, turbūt reiks patept riebalais kitąkart… Ačiū už receptą! 🙂
Ir man neišėjo. Tešla viduje neiškepė, nors kepiau šiek tiek ilgiau. Prilipo prie popierinių formelių, nors ir aliejum ištepiau. Skonis tragiškas… gaila laiko ir produktų…