Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o česnakinis žalias sviestas – stiprus skonio akcentas. Beje, čia labai tiktų ir pelėsinio sūrio trupiniai.
Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
Jei bulvės šviežios, gerai jas nuplauname šepetėliu ir supjaustome storais griežinėliais.
Miltus sumaišome su druska. Bulvių griežinėlius sudrėkiname vandeniu ir pavoliojame miltų ir druskos mišinyje.
Į kepimo skardą sudedame bulvių griežinėlius, apšlakstome aliejumi ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
Petražoles ir česnakus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Patiekdami ant iškepusių šiltų bulvių šaukšteliu ar peiliu uždedame žalio prieskoninio sviesto.
o kur alieju panaudoti?
Laba Beata, o tokiuose molinukuose (kaip foto) ar galima kepti? Ir, jeigu galima, koks principas būtų?
Nuostabu! Tik patarimas – pjaustykite tikrai storais griežinėliais, nes aš, supjausčiusi 2-3 mm storio, valgiau beveik traškučius 🙂 P.S. Užbarstytas Džiugas irgi labai tinka. Ačiū Jums, Beata, už puikią vakarienės idėją 🙂
O kažin, ar su kitom daržovėm pavyktų ta traški plutelė?
Labai skanu! Ačiū 🙂 Sviestą dar pagardinau krapais
pabandysiu ir tada pasakysiu
Labai labai skanu. Jei supjaustysite plonai, gausiss tikri traskuciai- prie naminio vegetarisko burgerio…. niam niam niam niam
O kaip pagaminti prieskoninį sviestą? Tiesiog palydyti ir sumaišyti su prieskoniais, atvėsinti? ar yra kitoms receptas ar paslaptis? dėkui