Bulvės favoritės su 2 padažais
Komentarų: 16
Spalio 15. 2013
Recepto iliustracija
Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Keptoms bulvėms:
Keptų paprikų padažui:
Švelniam padažui:
Gaminimas
Kepame bulves:
  1. Bulves supjaustome skiltelėmis, sudedame į dubenį. Beriame prieskonius, pilame citrinos sultis, medų ir labai gerai išmaišome.

  2. Suberiame bulves į skardą ir pašauname į gerai įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę maždaug pusvalandžiui, arba, kol bulvės gražiai apskrus.

Gaminame paprikų padažą:
  1. Pakepiname papriką ant ugnies ir atvėsiname. Nulupame apanglėjusią odelę.

  2. Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, išimame sėklas.

  3. Papriką kartu su pomidoru susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu, ten įspaudžiame citrinos sultis, beriame druską ir smulkiai supjaustytas kalendras, dar šiek tiek paplakame.

Gaminame švelnųjį padažą:
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišome varškę su kefyru. Gautą masę pertriname per sietelį arba labai gerai išplakame elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

  2. Agurką nulupame ir sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiais gabalėliais.

  3. Į varškės ir kefyro masę įmaišome agurką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir labai gerai išmaišome.

Komentarai
  • Jurgita

    šiaip tai bulvių nemėgstam, na , bet šitos fantastinės. ačiū

  • gabriele lel

    ar galima be medaus kepti orkaiteja

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą