Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais, paruoštais su apelsinais ir skrudintais lazdynų riešutais.
Parinkau gardinti šildančiais prieskoniais – cinamonu ir muskatais, o apelsinas kepdamas vištos viduje dar labiau paryškina kalėdinius prieskonius.
Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais
Reikės:
Gaminimas
Druską sumaišome su cinamonu ir muskatais. Vištą įtriname prieskonių mišiniu. Į vištos kiaurymę (pilvą) įdedame kruopščiai karštu vandeniu su soda nuplautą apelsiną ar mandarinų.
Surišame vištą: imame 1,5 metro ar daugiau medvilninio siūlo, užkabiname jį už vištos kaklo iš nugaros ir apsukame siūlą taip, kad jis prispaustų sparnus ir apsuktų kojas (žiūrėkite nuotrauką).
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, vištą dedame ant aliejumi pateptos skardos ir šauname kepti apie 1,5 valandos.
O kaip paruošti briuselinius kopūstus?
Beata,
O ar receptas tiktų naudojant anties mėsytei?:)
Ačiū
Sveiki, norejau paklausti, kaip skanei,ir psprastai iskepti anti?
ačiū už patarimus ponia Beta aš esu viena iš jūsų gerbėjų ir kai turiu laiko būtinai žiūriu jūsų laidas, bet ne visada leidžia galimybės esu sinjora ,turiu gyvuliukus , kas atima nemažai laiko. Mane domina paprasti receptai , gal patartumėt kokią jūsų knygą nusipirkti kurioje rasčiau ūkiškų patarimų kaip iškepti sultingą mėsa (kiaulieną , jautieną ,antį, triušį, žuvį) ,malonu būtų gauti pranešimą elektroniniu paštu : rsugaudiene@gmail.com
Puikus, paprastas receptas. Aromatinga ir labai skani višta gavosi!