Spausdinti

Caldeirada patiekiama su citrina, alyvuogėmis, o prie šio patiekalo puikiai tiktų baltas sausas vynas arba portugališkas „Vinho Verde“.

Caldeirada pagal Odetą

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 didesnių svogūnų
4 skiltelių česnakų
2 paprikų (viena raudona, kita žalia)
3 didelių pomidorų (nulupti žievę),
1 kg skirtingų rūšių žuvies, kuri tinka troškinimui (geriausia naudoti žuvis, kurios troškinant išlieka tvirtesnės).
5 didelių bulvių
balto sauso vynas
alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į troškinimo indą įpilame alyvuogių aliejaus.

2

Griežinėliais sudedame: sluoksnis svogūnų, sluoksnis paprikų, pomidorų, išspaustas česnakas, žuvies gabaliukai ir viską užklojame supjaustytų griežinėliais bulvių sluoksniu.  Užberiame šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį. Toliau vėl sluoksniuojame viską iš eilės tokia pat tvarka iki troškinio indo viršaus arba kol baigiasi visi ingredientai.

3

Kai viskas sudėta į troškinimo indą pilame baltą vyną (kad šiek tiek apsemtų visus sluoksnius). Uždengiame puodą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 45-60 min., kol visi ingredientai suminkštės.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Patiekalą gaminant vasaros metu, kad gausu žalumynų, pagal skonį dedame ir šviežių žalumynų, t.y. krapų, petražolių ir t.t. Ypač  populiarus prieskonis Portugalijoje – kalenda, kurią naudojant saikingai galima labai pagerinti patiekalo skonį. 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skaniai atrode, todel susigundziau ir viena diena pasigaminau. Nuo recepto nenukrypau, dariau viska kaip parasyta, taciau man sis patiekalas nepatiko..buvo neskanu.

Rašyti komentarą