Spausdinti

Ar nors du kartus per savaitę ant savo stalo pakviečiate žuvį? Įvairiausių tyrimų rezultatus, rodančius, kad verta ją valgyti, net neabejoju skaitėte, todėl geriau pakalbėkime apie tai, kaip gaminant žuvį jos nesugadinti. Žuvis nemėgsta įmantrybių, todėl tikrai tinka ją paprasčiausiai kepti garuose. „Electrolux“ garų orkaitėje žuvį paruošite nesudėtingai, o jos skonis, kiek išbandžiau, neprilygs įprastoje orkaitėje keptai žuviai. Garuose ruošta žuvis bus minkšta, sultinga ir išsaugos geriausias maistines savybes. Šįkart garų orkaitėje siūlau išsikepti menkę, pagardintą kiaulienos šoninės juostelėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Pavalgys 2 labai alkani arba 4 mažiau praalkę žmonės.

O dabar trumpai apie tai, kuo ypatingos Electrolux garų orkaitės. Garuose gali būti kepami patys įvairiausi patiekalai: nuo garuose sveikai paruoštos žuvies ar traškių daržovių iki sultingo mėsos kepsnio ar kvapnios naminės duonos. Orkaitės viduje esantis drėgmės jutiklis tiksliai kontroliuoja įleidžiamų garų kiekį ir užtikrina tinkamą jų lygį ir tolygią temperatūrą viso kepimo metu. Beje, Electrolux jau turi ir tokių orkaičių, kurių jutikliniame ekrane galima pasirinkti ne tik automatines programas, bet ir išsirinkti norimą patiekalo receptą.

Garuose kepta menkė su šoninė

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

750 g bulvių
500 g menkės filė (vieno gabalo)
1 šaukšto citrinų sulčių
100 ml grietinės
150 ml grietinėlės
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
1 šaukšto garstyčių
100 g kiaulienos šoninės juostelių
1 šaukšto smulkintų petražolių
druskos, pipirų
aliejaus ar sviesto indui patepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Bulves nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Sudedame į kepimo garais padėklą. Apibarstome druska ir pipirais.

2

Padėklą įstatome į antrą orkaitės aukštą. Bulves pagariname 15 minučių, nustatę pilną garų programą (96 °C). Paliekame pradžiūti.

3

Žuvį pabarstome druska ir pipirais, pašlakstome citrinų sultimis. Kepimo indą patepame aliejumi ar sviestu, suguldome 2/3 bulvių, ant jų uždedame žuvį ir aplink ją surikiuojame atidėtų bulvių griežinėlius.

Reklama
41011
4

Grietinėlę, grietinę, visą kiaušinį, kiaušinio trynį ir garstyčias išplakame šluotele. Pasūdome, pagardiname pipirais, išmaišome ir šį padažą supilame ant bulvių. 

5

Dedame kepti į antrą orkaitės aukštą. Įjungiame programą „Ketvirtadalis garų + karštis“, temperatūra +180 °C, ir kepame 35–40 minučių.

6

Kiaulienos šoninę paskrudiname keptuvėje, kol taps traški. Iškepusią žuvį su bulvėmis pagardiname skrudinta šonine ir petražolėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Menke -puiki zuvis. Nepamirsiu, kaip gincijausi su anyta,- norvege, nes norejau gera menke troskinti grietineleje la la… o skaniausia, tai kas paprasciausia. Tiems, kas neturi prastmatnios garines orkaites. Isvirkite (tik trumpai, gal tik kokias 7 min) pasudytame vandenyje, patiekite su virtomis bulvemis, sviestuku ir svieziomis petrazolemis nuo palanges 🙂 patikekite, skanumelis!

  2. Kaip apsidžiaugiau, kad receptas pagal mūsų orkaitę! Tik menkė vis tiek gavosi sausa. Ar dėl pačios menkės kokybės? O tas padažas ir turi gautis kaip omletas beveik? Bulvės tai labai sultingos!

Rašyti komentarą