Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta kalakutienos mėsa, kurioje lygiomis dalimis sumaišoma šviesi sparnelių mėsa ir tamsi blauzdelių mėsa.
Ar žinojote, kad tamsi kalakutiena prilyginama žvėrienai, tačiau yra sultingesnė, todėl ir šis čili troškinys gavosi nei per sausas, nei per riebus, žodžiu, valgai ir giri. O pagyręs, dar ir antros porcijos paprašai.
Meksikietiškas kalakutienos troškinys

Reikės:
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Svogūnus smulkiai supjaustome kubeliais, česnako skilteles sutraiškome ir suberiame į įkaitintą keptuvę. Dedame pomidorų pastą bei prieskonius ir pakepiname kelias minutes. Sudedame smulkintą kalakutieną ir kartu paskrudiname.
Morkas ir pastarnoką smulkiai supjaustome kubeliais, čili pipirą perpjauname išilgai pusiau ir pašaliname sėklytes. Suberiame daržoves į keptuvę. Obuolį supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir taip pat dedame į keptuvę kartu su lęšiais. Užpilame puodelį vandens, kad lęšiai išbrinktų ir troškiname, kol morkos suminkštės.
Cukiniją supjaustome taip pat kubeliais. Tada supilame konservuotus pomidorus ir suberiame cukiniją. Pilame dar šiek tiek vandens, jei trūksta skysčio. Kai jau morkos bei lęšiai minkšti, supilame ir raudonąsias pupeles, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir palaikome kelias minutes.
Patiekiame su marinuotais jelapeno pipirais, kelias kukurūzų traškučiais ir natūraliu jogurtu.
Sveika,Beata,atleiskit už gal kvailą klausimą: „Suberiame daržoves į keptuvę.”-tai čia ant mėsos ar atskirai kepinti?
Ačiū!
Na ką gi, pabandžiau pasigaminti, niekad neteko gaminti kažko panašaus su paukštiena. Kaip Jūs Beata parašėt, tiesiog valgai ir giri! Esu troškinių mėgėja ir šis tikrai pateko prie mano favoritų, ačiū. 🙂