Pasidalinsiu šiandien su jumis vienomis naujomis savo salotomis. Kartais labai gailiuos, kad tik kartą pasigaminu ir kitą kartą vėl puolu ką nors naujo daryt, nes dažnai salotas miksuoju iš to, ką tuo metu turiu.
Karšto rūkymo skumbrė yra mano viena delikatesinių žuvų. Ji puikiai tinka salotoms. Į šias dėjau viską, kas pasitaikė po ranka ir ant akių, bet labai pavyko: salotos lapeliai (iceberg’inė paprastoji), tada kiviai (labai geruliai yra) plius avokadas, plius pomidoras ir truputis keptos marinuotos paprikos, kurią labai mėgstu (Spilvos labai gera, geriausia tikrai). Ir dar jūros dumblių dėl grožio įmaišiau, o padažą sumaišiau iš saldaus čili padažo, citrinų sulčių ir lašelio kepintų sezamų aliejaus, dėl jo išryškėjo subtilus azijietiškas padažo skonis. Svajonė, ne salotos.
Salotos su skumbre iš serijos „Viskas suskaičiuota“
Reikės:
Gaminimas
Kaip gaminti tai jau paprasčiau nebūna: supjaustome salotas, pomidorą, papriką, kivį ir avokadą. Jei paprikos neturite ar nemėgstate, salotos puikiai pavyks ir be jos. 120 g žuvies – tai maždaug pusė skumbrės. Ją gabaliukais susmulkiname. Jei po ranka nėra skrudintų sezamų aliejaus, galite imti paprastą aliejų ir jame paskrudinti šaukštelį sezamo sėklų. Sumaišome dubenyje visus ingredientus, užmetame žuvies gabaliukus. Sumaišome padažo ingredientus, pašlakstome salotas. Valgome ir džiaugiamės gyvenimu.
Sveika Beata, labai skanu,noreciau..
bet atrodo labai riebu: skumbre, avokadas ir dar aliejaus saukstelis :O
Labai skanu. Kai skrandis taip ilgisi pavasario, pats tas 🙂
Tikrai jaučiasi, kad dėta „viskas, kas pasitaikė po ranka ir ant akių“!:-D Labai jau eklektika – visokių skonių pilna puokštė, o tarpusavy nedera…
Tobulos salotos!!! Man viskas skanu ir dera 🙂 tiesa, neturėjau paprikos, kivio, bet ir netrūko.