Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis.
Keksiukai su uogomis
Reikės:
Kremui:
Gaminimas
Kepame keksiukus:
įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų formeles į keksiukų kepimo skardą. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą. Leidžiame sviestui atvėsti, bet prižiūrime, kad nesustingtų. Kiaušinius su cukrumi plakikliu suplakame iki baltos tirštos masės. Į masę įtarkuojame apelsino žievelių ir įspaudžiame jo sulčių. Supilame atvėsusį sviestą ir viską išmaišome.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į kiaušinių masę ir išmaišome. Konditeriniu švirkštu ar paprasčiausiai šaukštu supilame tešlą į popierinius sijonėlius. Pilti reikia tiek, kad užpildytume du trečdalius formelės. Palikime vietos tešlai kilti ir pūstis. Kepame 30 minučių.
Gaminame kremą:
į dubenį sukrečiame maskarponę ir suberiame cukrų, viską išmaišome šluotele. Tada supilame aviečių tyrę ir dar kartą išmaišome. Plakikliu išplakame grietinėlę, atsargiai ją šaukštu įmaišome į maskarponės ir aviečių masę. Turime gauti glotnios konsistencijos kremą. Trumpam leiskime jam pailsėti šaldytuve.
Atvėsusį kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ar konditerinį švirkštą ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.
Dabar tik reik surasti proga, kad pagamint situos skanumynus! 🙂
https://enjoybypaula.com
Labai skanus!!! ir pirmi kurie pavyko. Galvoju ka keisti vietoje papuosimo, noris nestis i svecius. Kazin koks sokolado galiukas idetas i vidu nesugadintu skonio ir isvaizdos?
Sveiki.
Patingėjau apelsinų eit pirkt, tad naudojau svarainių namines sultis, o vietoj zievelių svarainių cukatus 🙂 rezultatas manau ne ka blogesnis :)) beja vaikai dar juodo šokolado pabarstė 🙂
Skanus labai tobuli
Beata,
O kiek keksiuku as galiu iskepti su siuo receptu? 🙂
Labai skanu! Norėjau šokoladinių, tad dariau be kremo. Įdėjau porą šaukštelių kakavos ir po gabaliuką šokolado:) pasaka!