Iš tiesų, jei gaminama mišrainė iš minkštų ingridientų (avokadas, skumbrė, pomidoras) iki košės makalošes tik vienas žingsnis, taigi tokiu atveju ir gražiau patiekti galima tiesiog stiklinėje ir sluoksniuota. Iš tiesų jei norėtume būti mandrūs galima būtų šį dalyką pavadinti skumbrės, obuolių ir avokado tiane , kitaip tariat sluoksniuotinis. Manau, kad karšto rūkymo skumbrės labai gardžiai dera su švelniu avokadu saldžiai obuoliais ir gaiviais pomidorais. Puiki vakarienės pradžia. Tik šiuo atveju būtinai siūlau pomidorus nulupti ir supjaustyti išėmus sėklas.
Skumbrės reikalas
Reikės:
Gaminimas
Užvirinkite vandens nedidelį puodelį ir į jį panardinkite maždaug pusei minutės pomidorus, vieną po kito.
Dėkite pomidorus į šaltą vandenį ir nulupkite jų odelę.
Perpjaukite per pusę ir išskobkite sėklytes, pomidorų sieneles patieskite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite nedideliais gabaliukais
Avokadą perpjaukite per pusę apipjaudami aplink kaulą, išimkite kaulą ir avokadą su šaukštu iš jo odelės. Supjaustykite gabaliukais.
Obuolį nulupkite ir taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Sumaišykite avokadą ir obuolį su majonezu ir grietine įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Dabar sluoksniuokite viską į dubenėlį ar taurę. Sluoksnis pomidorų, tada avokadų ir obuolių ir skumbrės gabaliukų.
nuostabus receptas, pamaciau laidoje ir ismeginau pirstus apsilaizyt galima ;))
Gundo mane šitas receptukas… Karšto rūkymo skumbrė apskritai „pavojingas“ reikalas :).
Gaminau. Patiko ir man, ir namiškiams! Tik antrą „reisą” begamindama patingėjau sudėti viską sluoksniais, tai sumaišiau ir padariau mišrainę. Bet žinokit sluoksniuotas skumbrės reikalas gardžiau… 🙂
Iskart po laidos pasidariau. Niam,kaip skanu!!!
Sveiki, cia tai gardumelis geras man ir patiko, tik galvoju ja laikaintis dietos manau tiktu vietoj majonezo, aliejus alyguogiu. Reiks pabandyti.
O siaip tai Beata saunus receptukas.
tokias salotas valgau jau senokai, tik su silke irgi labai skanu
Sveiki,mes su šeima darom taip, skumbre iškaulijam,kiaušini nulupam,kieta sutarkuojam tarka,žalia agurką irgi sutarkuojam,majonezas ir fermentinio sūris galit ir be jo,
Kokia superine misriane gavosi!! Super- nei per riebu, nei per daug gaivu. Visa seima uzskaite! 🙂
be galo skanu pirma karta viska dariau kartu su Beata tik ji laidoje o as namuose
Meginsiu ir as si receptuka. Tik man iskilo klausimas – kodel foto raudona skumbre, o mano pirkta balta??? Kiek suprantu nuotraukoje lasisa? Sos :)))
Tuomet pataisykite receptą, nes jeigu dėsime, taip, kaip parašyta: „Dabar sluoksniuokite viską į dubenėlį ar taurę. Sluoksnis pomidorų, tada avokadų ir obuolių ir skumbrės gabaliukų.” gaunasi, kad skumbrė viršuje.. (kadangi pirma dedam pomidorus – jie apačioje) Gal geriau skumbrę per vidurį?