Lengvas Azijos skonių kupinas patiekalas, kurį gamindami užtruksite tik šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko batatams išvirti. Įdomiausia, kad šiame patiekale nepasigesite nei ryžių, nei makaronų, kurie tradiciškai gardinami kariu. Sodrumo ir visumos suteiks batatai ir ekologiškas „Maggi“ sultinys. Ekologiškas reiškia, kad visos šio sultinio sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių, o ir skonis jo tikrai geras, tinka puikiai ne tik sriubos, bet ir troškiniams, košėms gardinti.
Krevečių karis su kokosų pienu ir batatais
Reikės:
Gaminimas
Susmulkiname daržoves: smulkiai sutarkuojame imbiero šaknį ir česnako skilteles, supjaustome aitriąją papriką ir citrinžolės stiebą (naudojame tik baltąją jo dalį). Ant vidutinės ugnies įkaitintame puode viską pakepame su šaukšteliu aliejaus, kol pasklis malonus aromatas – apie porą minučių.
Kol daržovės kepa, nedideliais gabalėliais supjaustome batatus. Į puodą įpilame 600 ml vandens, sudedame batatus ir viską užvirę įmetame 1 kubelį ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio. Leidžiame puodui burbuliuoti, kol išvirs batatai (atsižvelgiant į tai, kokio stambumo gabalėliais pjaustėte, tai gali užtrukti nuo 8 iki 15 minučių).
Batatams suminkštėjus į sultinį supilame kokosų pieną ir sojų padažą, viską išmaišome ir leidžiame vėl užvirti.
Į sriubą suberiame krevetes (jei naudojate šaldytas, jas reikėtų atitirpinti), brokolius ir vis pamaišydami paverdame, kol krevetės pakeis spalvą – iš pilkų taps gražiai rožinės. Prieš ragaudami sriubą paskaniname žaliosios citrinos sultimis, kalendromis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Kuo ypatingas ekologiškas „Maggi“ sultinys:
„Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų
maiste nepageidaujamų sudedamųjų dalių.
Ekologiškas produktas – visos sultinių sudedamosios dalys atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų
ūkių.
Geras skonis: labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus
skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių ekologiškas „Maggi“ sultinys.
Ekologiškų „Maggi“ sultinių rasite didžiosiose parduotuvėse.
Ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio pagrindinės sudedamosios dalys: druska, vištiena (5,5 %), sviestmedžių aliejus, svogūnai, česnakai, petražolės, ciberžolė, pipirai.
Pirkti yra beveik visur, o aš perku www.barbora.lt.
Norėčiau pabandyti šį troškinį, bet nesupratau kada dėti brokolius? Ir su kuo rekomenduojame valgyti – balta duona ar…?
Įdėjau smidrų, nelabai Azija, bet labai gražu 🙂
Labai noriu išbandyti šį receptą 🙂 tik patikslinkite: ar patiekalui reikia citrinžolės ar ciberžolės? Prie ingredientų nurodyta viena, o aprašyme kita 🙂
Labai skanu. Super receptas, valgėm su ryžiais, nes dariau aštresnį variantą. Gavosi kaip Kambodžoj 🙂