Beveik kiekviena šeima turi geriausią, šimtus kartų patikrintą šašlykų marinavimo receptą. Nesiūlome jo išsižadėti, tik drąsiname vasarai įsibėgejant jį patobulinti ir baigiant kepti šašlykus aptepti amerikietišku kepsnių padažu „Santa Maria“, šis padažas iš tiesų atkeliauja iš JAV, ten gaminamas pagal daug metų skaičiuojančias receptūras. Padažas jūsų šašlykus padengs tokia malonia karamelizuota glazūra, kad jai neatsispirs nė vienas valgytojas. Mes išbandėme ir jau dabar šiam receptui žadame vasaros hito likimą!
Amerikietiški šašlykai
Reikės:
Gaminimas
Kiaulienos sprandinę supjaustome vienodais, maždaug 4–5 cm dydžio kubeliais. Sudedame mėsą į dubenį, ant jos suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, beriame pipirus ir rankomis imamės masažuoti mėsą. Užtruksime apie 10–15 minučių, kol svogūnai paleis savo sultis ir mėsos gabalėliai šiek tiek suminkštės. Paliekame mėsą marinuotis kelias valandas, o geriausiai per naktį.
Prieš verdami ant iešmo, mėsą pasūdome ir dar kartą gerai išmaišome. Mėsos gabalėlius veriame vieną šalia kito ir dedame iešmus virš žarijų. Kepame reguliariai apversdami.
Kai mėsa bus beveik iškepusi, bet vis dar šiek tiek rausva viduje, dosniai aptepame amerikietišku kepsnių padažu „Santa Maria“ ir dedame iešmus virš žarijų dar kelioms minutėms. Padažas turi karamelizuotis, bet akylai stebėkite, kad nesudegtų. Vis vartydami iešmus kepkite dar apie 5–7 minutes, kol mėsa pasidengs blizgia glazūra.
Beje, kalbant apie šiuos „Santa Maria” BBQ padažus, nemaišykite jų su kečupais, tai ne pomidorų padažais, o ilgai verdami sodraus skonio pagardai, kiekvienas vis kitokio skonio, tikrai verti gurmaniško grilio vakarėlio. Mūsų pasirinktas amerikietiškas variantas patiks plačiausiam ragautojų ratui.
Labai geras receptas ir padažas 🙂