Tešlos kepurę užsimaukšlinę troškiniai – tikra šaltų orų klasika. Šis vištienos troškinys ne tik pagardintas sodriu „Maggi“ vištienos sultiniu, bet ir rytietiškais prieskoniais – kuminu bei saldžiosiomis paprikomis.
Laužkite tešlos lakštą, semkite vištienos troškinio ir šiluma užplūs iki pirštų galiukų.
Vištienos pyragas su tešlos kepure
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 190 ℃. Sluoksniuotą tešlą atitirpiname kambario temperatūroje.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname žiedeliais supjaustytą baltąją poro dalį. Kai porai suminkštėja, į keptuvę beriame smulkiai supjaustytas morkas ir mažais žiedynėliais išskirstytą žiedinį kopūstą. Vis pamaišydami pakepame kelias minutes.
Į keptuvę beriame prieskonius, smulkintus džiovintus abrikosus ir žirnelius. Dar kelias minutes maišydami kepame.
Vištieną supjaustome arba suplėšome smulkesniais gabalėliais. Dedame į keptuvę su daržovėmis.
Kubelį „Maggi“ sultinio užpilame 300 ml verdančio vandens ir gerai išmaišome. Šiltą sultinį sumaišome su miltais ir įpilame grietinėlės. Mišinį pilame ant vištienos ir daržovių. Leidžiame pasitroškinti apie 10 min., kol šiek tiek sutirštės padažas. Tuomet beriame druskos ir pipirų.
Į kepimo indą sudedame vištienos troškinį. Sluoksniuotą tešlą pakočiojame ir apgaubiame ja indą. Tešlos kraštelius apspaudžiame, viršuje įpjauname kelias skylutes, kad kepant išeitų garai. Viršų patepame lengvai išplaktu kiaušiniu ir apibarstome kmynais.
Kepame orkaitėje, kol tešla pakils ir gražiai paruduos – apie pusvalandį.