Gamyba tikrai paprasta, tereiks apsišarvuoti kantrybe ir tris keturias savaites stebėti, kaip citrinų sultyse tirpsta druska. Pagaminus didesnį kiekį, sūdytas citrinas šaldytuve išlaikysite net iki pusės metų.
Sūdant citrinas naudojamas visas vaisius, tačiau patiekalams gardinti ir kvapninti dažnai naudojama tik geltonoji žievelės dalis, būtinai nupjaunant baltąją dalį, kuri patiekalams suteikia nemalonaus kartumo. Tad jei patiekalui ruošti naudojamos tik žievelės, minkštimą verta grąžinti į indą, kuriame sūdytos citrinos, ir vėliau išspausti sultis, kuriomis galima gardinti salotas. Tik saikingai – sultys labai sūrios.
Sūdytos citrinos
Reikės:
Gaminimas
Citrinas kruopščiai nuplauname, apatinę vaisiaus dalį plonai nupjauname, kad citrina stabiliai stovėtų, viršutinę dalį nupjauname iki minkštimo, tuomet darome X formos įpjovas, stengiamės neperpjauti citrinos iki galo, palikti bent 1,5–2 cm nuo apačios.
Į stiklinį ar keraminį indą beriame 1–2 cm druskos sluoksnį.
Kiekvienos citrinos įpjovą gausiai priberiame druskos, skilteles suspaudžiame ir citrinas statome į indą. Taip dedame vieną šalia kitos, kad liktų kuo mažiau tarpų.
Vieną sudėtą eilę visiškai užberiame druska.
Indą pridengiame ir statome šiltoje namų vietoje.
Į mūsų prekybos centrus atgabenamos citrinos dažnai būna ne itin sultingos, tad ruošiant sūdymą iš sausesnių vaisių, ant viršutinio sluoksnio galima užpilti šviežiai spaustų kelių citrinų sulčių.