Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai labai skanu.
Krevečių ir mangų karis
Reikės:
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame lengvai pakepiname griežinėliais supjaustytą česnaką. Suberiame paprikos griežinėlius.
Į keptuvę beriame stambiais gabalais supjaustytą mangą ir krevetes (jei krevetės nevirtos, prieš tai nuplikome jas verdančius vandeniu). Suberiame „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinį, gerai išmaišome.
Supilame „Santa Maria“ kokosų gėrimą ir leidžiame pasitroškinti 7 min.
Santa Maria“ ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 3–4 min. Nusunkiame.
Į lėkštę dedame makaronų, pilame krevečių ir mangų kario.
Galime patiekti su kalendromis ir žaliosiomis citrinomis.
Raudonajam kariui reikia ir žaliųjų citrinų sulčių, ir žuvies padažo, ir žaliųjų citrinų lapų, paprikų, aitriųjų paprikų, svogūnų, česnakų ir imbierų. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys padeda nukirsti kampą – viso to jame jau yra ir nereikia pirkti šimto produktų įspūdingam patiekalui paruošti.
Kiek kalorijų tokiame patiekale?